Verzekeringsmaatschappijen in België
Een verzekeringsmaatschappij in België moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn noodzakelijk omdat de maatschappij eerst een verzekeringspremie van de klant ontvangt en vervolgens optreedt bij een schadegeval. Laten we eens kijken naar de rol van het bedrijf voordat we de bedrijven bekijken die Spareo aan u voorstelt.
Rol van een verzekeringsmaatschappij?
De rol van een verzekeringsmaatschappij is het verzekeren van een risico (auto, brand, enz.). Niet iedereen kan een verzekeraar zijn. De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) moet het goedkeuren. Er moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, waaronder strenge financiële regels.
Elke verzekeringsmaatschappij beslist welk type verzekering zij wil aanbieden. De verschillende soorten verzekeringen zijn gegroepeerd in branches:
- Tak 8: huis- of brandverzekering
- Tak 10: Autoverzekering
- Tak 21: levensverzekering inclusief pensioensparen
- Tak xx: ….
Voor elk van die branches moet de verzekeringsonderneming over een specifieke vergunning van de FSMA beschikken om de verzekeringsproducten te mogen aanbieden.

Verzekeringsmaatschappijen geanalyseerd en voorgesteld door Spareo
Als vergelijkingsmakelaar stelt Spareo een groot aantal actieve verzekeringsmaatschappijen in België voor met onze mening en die van hun klanten, hun contactgegevens en de algemene presentatie van de aangeboden verzekeringsproducten.
De verschillende mogelijkheden om toegang te krijgen tot verzekeringsproducten die door de maatschappijen worden aangeboden:
Verzekeringsmaatschappijen hebben allemaal hun eigen logica voor de distributie van hun producten, waarbij de klant via de volgende kanalen een verzekering koopt:
- Via een verzekeringsmakelaar: de meest gebruikelijke manier om in België een verzekering af te sluiten. Makelaars zijn onafhankelijke tussenpersonen. Zij geven advies aan consumenten en leggen contact met verzekeringsmaatschappijen.
- Via een bankkantoor: De meeste banken bieden verzekeringsproducten aan. Lokale bankkantoren adviseren klanten en sluiten de polis af bij de verzekeraar van de bank.
- Via een directe verzekeraar: de prospect neemt zelf contact op met de directe verzekeraar via internet, via een callcenter of per post. Hij sluit de verzekering zelf af bij de verzekeringsmaatschappij - zonder tussenpersoon. Deze directe verzekeringsmaatschappijen hebben soms een beperkt aantal kantoren om te bezoeken.
- Via agenten: dit zijn tussenpersonen die verbonden zijn aan één verzekeringsmaatschappij. Zij vertegenwoordigen deze verzekeringsmaatschappij alleen door klanten te adviseren over de producten van deze verzekeraar.