AG Insurance

De geschiedenis van AG Insurance

AG Insurance is een van de oudste Belgische verzekeringsmaatschappijen. Het werd opgericht in 1824 en zal in 2024 zijn 200e verjaardag vieren! Zij begon haar activiteiten onder de naam “Compagnie d’Assurance Maritime et d’Incendie d’Anvers Securitas” om in 1986 de “Compagnies Belges d’Assurances Générales” te worden. Daarna heette het achtereenvolgens “Fortis AG”, vervolgens “AG Insurance” en sinds 2020 “AG” (afgekort).

AG is voor 75% in handen van de holding AGEAS en voor 25% van BNP Paribas Fortis.

In 2021 bedroeg het marktaandeel van AG 23,1%. Met deze zeer goede score heeft AG het grootste marktaandeel in België. Meer in detail bekeken is AG leider in levensverzekeringen en tweede in schadeverzekeringen, waardoor het de belangrijkste verzekeringsmaatschappij in België is.

AG Insurance

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van AG Insurance?

AG richt zich tot particulieren, zelfstandigen, kleine en grote ondernemingen en komt tegemoet aan ieders behoeften.

AG Insurance producten kunnen alleen worden onderschreven door : 

  • onafhankelijke verzekeringsmakelaars
  • BNP bankkantoren
  • Bpost Bankkantoren
  • Fintro vestigingen

Hierdoor is AG in heel België aanwezig en heeft het ongeveer 2,7 miljoen individuele klanten en 235.000 zakelijke acklanten.

Aangezien AG haar producten enkel verdeelt via BNP/bpost/Fintro bankkantoren of via makelaars, kunnen wij u hun producten niet aanbieden op Spareo.be. Wij hebben echter aan u gedacht en hebben enkele zeer goede makelaars geselecteerd die u kunnen helpen. U hoeft alleen maar het aanvraagformulier in te vullen en aan te geven in welke producten u geïnteresseerd bent.

De mening van Spareo over AG

Met zijn uitgebreide ervaring op de Belgische markt kan het er prat op gaan dat het zijn klanten kwaliteitsproducten aanbiedt met een uitstekende service dankzij zijn verschillende afdelingen/innovaties zoals: Hometeam, Agteam, Homeras, Sosimply,...
Verzekeringsmaatschappij aan te bevelen !

Welke producten biedt AG Insurance aan?

AG Insurance is niet alleen een van de oudste verzekeringsmaatschappijen van België, maar biedt ook bijna alle soorten verzekeringen aan die op de markt beschikbaar zijn voor particulieren. Het is moeilijk om uitgebreider te zijn dan dat. Spareo geeft u een overzicht van alle aanbiedingen van AG Insurance.

Mobiliteit bij AG

AG heeft alle soorten verzekeringen in verband met mobiliteit ontwikkeld en aangeboden, gaande van klassieke verzekeringen voor auto’s (RC, Mini Omnium, Optie natuurrampen, glasbreuk, bestuurdersverzekering, rechtsbescherming) tot verzekeringen voor motorfietsen, campers, fietsen of zelfs nieuwe vervoermiddelen zoals monowheel, scooter, enz. Maar AG biedt ook verzekeringen aan als u af en toe een huurauto of deelauto rijdt.

Een mobiliteitsverzekering betekent ook hulp bij het reizen in een voertuig. AG beschikt over een gamma bijstandsproducten die, afhankelijk van de opties, de voertuigen en het gezin in België en in het buitenland dekken tijdens uw reizen.

Uw woning bij AG

Of u nu eigenaar, huurder, verhuurder of toekomstige eigenaar bent, AG Insurance staat voor u klaar met een klassieke woningverzekering voor elk profiel, die kan worden uitgebreid met verschillende opties (diefstal, tuinpakket, zwembadpakket, bijstand bij schade, juridische bescherming, enz.)

Je verhuurt een deel van je huis als onderdeel van de sharing economy, AG heeft een product dat je dekt bij schade.

Als u op het punt staat een huis te kopen met een hypothecaire lening, zal AG Insurance u zeker een uitstekende saldo verzekering aanbieden. Als u gaat bouwen of grote verbouwingen gaat doen, biedt AG een “ik bouw, ik renoveer” verzekering aan.

De aansprakelijkheid van uw gezin wordt beschermd door AG

Een ongeval in de privésfeer kan snel gebeuren en u of uw familie kan aansprakelijk zijn voor grote bedragen aan een derde partij. AG Insurance biedt gezinsaansprakelijkheidsverzekeringen aan via hun product “Top Familiale“.

Deze verzekering dekt wereldwijd de aansprakelijkheid van u en uw gezin tegenover derden.
Schade veroorzaakt door dieren onder uw hoede is gedekt tot een maximum van twee rijpaarden. Uw aansprakelijkheid is ook verzekerd voor vervoermiddelen (al dan niet elektrische fietsen, autonome voertuigen, enz.) afhankelijk van het vervoermiddel tot een maximumsnelheid van 25 of 45 km/u. Schade veroorzaakt door het gebruik van een drone is gedekt. Uw aansprakelijkheid is gedekt voor de organisatie van privé-evenementen

Het is mogelijk opties toe te voegen zoals:

  • rechtsbijstandverzekering voor personen
  • De Familiale Pack + (die van de franchise een Engelse franchise maakt)
  • De Carrenting-pakket (ideaal als u regelmatig een voertuig huurt via een verhuurplatform of een professioneel verhuurbedrijf)
  • Huishoudelijke verzekering (een arbeidsongevallencontract voor al het huishoudelijk personeel)
  • Gezinshulp (de meest uitgebreide persoonlijke hulp op de markt)

Uw gezondheid verzekerd door AG

AG heeft het product “AG Care” gecreëerd, een product dat u dekt in geval van ziekenhuisopname, alsook ervoor en erna, met inbegrip van daghospitalisatie, zonder beperking van bedrag of duur.

Ziekenhuiskosten worden vergoed bij ziekte of ongeval, maar ook bij zwangerschap. De kosten van ambulante medische zorg worden ook gedekt indien zij verband houden met een ziekenhuisopname en één maand voor of drie maanden na de ziekenhuisopname worden verstrekt. Medische kosten voor de behandeling van 30 ernstige ziekten worden ook zonder ziekenhuisopname vergoed.

AG’s levensverzekeringsproducten voor uw pensioen en beleggingen

AG Insurance biedt als grootste verzekeraar van België alle soorten levensverzekeringen aan, zowel voor particulieren als voor zelfstandigen en bedrijfsleiders.

Voor particulieren zijn er beleggingsproducten met of zonder rendementsgarantie op het gebied van niet-fiscale producten (tak 21, tak 23). Zij bieden ook een overlijdensverzekering, ook wel levensverzekering genoemd, en soms in de vorm van een schuldsaldoverzekering. Op het gebied van fiscale producten bieden zij pensioensparen en langetermijnsparen aan.

Voor de zelfstandige of de bedrijfsleider is er de Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) of de Individuele Pensioentoezegging (IPT), producten waaraan men een overlijdensgarantie (degressief of constant) kan koppelen en een gewaarborgd inkomen dat een vervangingsinkomen biedt in geval van ziekte of ongeval met langdurige arbeidsongeschiktheid.

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van AG Insurance? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van AG via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

AG Insurance
3.0
Gebaseerd op 498 beoordelingen
powered by Google
Elio VanoverstraetenElio Vanoverstraeten
11:04 26 Dec 22
Deze verzekering laat mij volledig in de steek bij eerste hospitalisatie in 6 jaar klant. In het geval van deze hospitalisatie kan ik het nog een plaats geven omdat de reden in de algemene voorwaarden staat.Bij invaliditeitsrente (gewaarborgd loon) word ik ook geweigerd aangezien het over een voorafgaande aandoening zou gaan. Een ziekte die ik 12 jaar geleden ook gehad heb. Ik ben niet te spreken over deze verzekering die dus duidelijk eendert welk excuus gebruikt om toch maar niet te betalen. Moest mijn werkgever deze verzekering niet betalen was ik al lang weg.
AndyAndy
16:39 23 Dec 22
Als je een werkongeval hebt en dit telaat meld ben je eraan voor de moeite . ook al heb je bebroken ribben en merk je dat er iets niet ok is wat later als ze niet moeten betalen ze niets .ook al verklaar op eer je incident. ik raad niemand aan hier wat dan ook af te sluiten er zijn beteren. Bij deze verzoek om kontakt op te nemen wijz ik af dit blijft online .
Dekor evimDekor evim
23:21 02 Nov 22
Een Belgisch geregistreerd voertuig met een a.g-verzekering in Turkije raakte me en werd 100% schuldig bevonden in het politierapport. Ik heb mijn voertuig laten repareren, maar ze kunnen het schadebedrag van 700 euro gedurende 2 maanden niet betalen. De slechtste verzekeringsmaatschappij van Turkije betaalt in 1 maand. België is een land van de Europese Unie. Ze zijn niet verantwoordelijk, het kan ze niet schelen. Het verbaast me niet dat je 3 sterren hebt gekregen
Dieter De WaeleDieter De Waele
10:11 21 Oct 22
Ik had een inbraak bij mij thuis waarbij waardevolle spullen van mij en mijn zus werden gestolen. Wat blijkt, wij krijgen omgerekend nog geen 6% van de waarde terug! Nochtans allebei bij AG. Geen beslissing inzake dossier, geen reactie op mails of telefoons.. jammer dat nul sterren niet gaat.
Wouter VanderveldeWouter Vandervelde
09:43 27 Sep 22
Onbekwame en onbeschofte medewerkers!Doe je u job niet graag vertek en ga Alders iets doen wat je wel graag doet !Nu doen jullie niets anders dan mensen kloten ! Ben al 11 jaar klant maar iedere keer problemen! 👎🏻👎🏻👎🏻
Francis MichielsFrancis Michiels
12:15 25 Aug 22
Ik had schade aan mijn draadafspanning tuin tijdens de laatste storm van dit jaar wat zegt AG dit is door slijtage dus ben ik een leugenaar en die de offerte opgemaakt heeft ook. Ik betaal er dan 800€ per jaar en nu komt er nog is 84€ bij per jaar bij voor wat ze laten u toch in de steek als er op aan komt hun slogan ‘wij zijn er voor u’maar dan toch niet voor mijWij hebben al meer stormen gehad gedurende de jaren heb de draad steeds gerepareerd maar ge kunt die niet blijven repareren he dus hun uitspraak slijtageDit jaar zijn er verschillende dossiers geweest voor stormschade ben is benieuwt hoeveel dossiers geseponeerd hebbenAls er een expert komt naar u is het altijd in hun voordeelBen al zo lang klant ben dan ook zeer teleurgesteld in hun werking
Joeri BruggemanJoeri Bruggeman
10:43 15 Aug 22
Ik probeer ondertussen al 4 weken lang om een attest van schadevrij rijden te verkrijgen. Bij CoronaDirect geen probleem, maar bij AG Insurance lijkt het hopeloos. Wel reactie op mijn berichten via Facebook chat, maar niemand onderneemt enige actie helaas.
Liselotte SchampLiselotte Schamp
14:47 05 Jul 22
Al jaren klant met onze vennootschap (al onze verzekeringen bij AG) en nog nooit eerder iets voorgehad tot begin dit jaar. In februari stormschade aan onze wagen en volgens hun expertiseverslag komt dit door een aanrijding. Te belachelijk voor woorden. Voldoende bewijsmateriaal én getuigenis van onze buren. Zelfs de makelaar heeft aangeraden om al onze verzekeringen over te zetten naar een partij waar je wel op kan rekenen. Enkel onpersoonlijke, standaard antwoorden bij AG Insurance. Ga op zoek naar een maatschappij waar je wel op kan rekenen. Absoluut geen aanrader. Onbetrouwbaar.
MatthiasMatthias
07:35 11 May 22
Onze buren hebben schade geleden door onze verbouwing. Dat wij een franchise moesten betalen bestond nooit twijfel over.Echter hebben wij nooit een brief ontvangen om het geld over te maken. Noch van de buren, onze makelaar of de makelaar van de tegenpartij.Gisteren wel een brief ontvangen van de deurwaarder. Volledig buiten proportie, belachelijk zelfs.
js_loader

Hoe kan ik contact opnemen met AG?

Om contact op te nemen met de maatschappij raden wij u aan om via uw bevoorrechte contactpersoon te gaan, d.w.z. uw verzekeringsmakelaar.

Hieronder vindt u de officiële contactgegevens van het bedrijf: 

Emile Jacqmainlaan 53
1000 Brussel

Tel: +32 (0)2 664 81 11
Fax: +32 (0)2 664 8150

Email: info@aginsurance.be
Website: www.ag.be

RPM Brussel – BTW BE 0404.494.849

AG Insqurance is een verzekeringsmaatschappij met een vergunning van FSMA: Code 000079

AG is lid van Assuralia, de Belgische beroepsvereniging van verzekeringsmaatschappijen. U kunt de
Gedragsregels en overeenkomsten die AG in deze hoedanigheid heeft onderschreven op www.assuralia.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier