arces verzekering logo

Arces

De geschiedenis van Arces

Arces is een merk van P&V Insurance dat gespecialiseerd is in verzekeringsoplossingen voor rechtsbescherming. Door de toetreding van de P&V Groep tot het kapitaal van de onderneming in 2004 kon Arces zijn portefeuille van polissen, zijn personeelsbestand en zijn omzet exponentieel laten groeien.

Sinds 1 januari 2017 zijn Arces en de P&V Groep gefuseerd. Arces is daarmee het exclusieve merk voor rechtsbijstandverzekeringen van de P&V Groep geworden. Deze juridische operatie heeft de werking van Arces, het personeel en de installatie echter niet veranderd. Hoewel de producten van Arces nu zijn opgenomen in veel verzekeringsproducten van P&V, Vivium, Actel en PnP, blijft Arces ook werken met een eigen productielijn, PJ Stand Alone, die het via zijn netwerk van agenten en makelaars op de markt brengt.

Eind 2018 werkte Arces met 45 medewerkers, had het een portefeuille van 751.000 polissen en behandelde het meer dan 25.000 claims.

ARCES Verzekering

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van Arces?

Arces verdeelt zijn verzekeringsproducten aan particulieren en vrije beroepen uitsluitend via een netwerk van makelaars en agenten.

Indien u een rechtsbijstandverzekering bij Arces wenst af te sluiten, vul dan ons offerteaanvraagformulier in en vermeld het (de) Arces-product(en) van uw keuze.

De mening van Spareo over Arces

Welke producten biedt Arces aan?

Arces verdeelt een breed gamma aan rechtsbijstandverzekeringen om tegemoet te komen aan de behoeften van haar particuliere en professionele klanten.

Wettelijke bescherming auto Artikel 1 van Arces

U kunt kiezen uit verschillende formules naargelang uw behoeften op het vlak van de Wettelijke Bescherming Auto:

 • De Klassieke Formule waarmee Arces juridische bescherming biedt bij schadegevallen met betrekking tot het voertuig waarvan de nummerplaat in het contract is vermeld.
 • De Familieformule, waarmee Arces juridische bescherming biedt in geval van schadegevallen met betrekking tot alle voertuigen van uw gezin. En dit zonder te vragen naar de nummerplaten of het aantal voertuigen.
 • De Fleet Formula, waarmee Arces u in het kader van uw beroepsactiviteit juridische bescherming biedt bij schadegevallen met betrekking tot al uw bedrijfsvoertuigen.


Deze verzekering garandeert u juridische bescherming bij een ongeval met uw voertuig. Arces zal alles in het werk stellen om uw belangen te verdedigen, of het nu gaat om het ontvangen van een schadevergoeding of om bijstand in een gerechtelijke procedure.

Goed om weten: sinds 2013 ontvangt de Artikel 1 Rechtsbijstand Auto van Arces jaarlijks de DECAVI-prijs voor de beste Rechtsbijstand Auto op de Belgische markt.

Arces Artikel 1 Auto Rechtsbijstand kan u bijvoorbeeld helpen in de volgende gevallen:

 • U rijdt te hard en het Openbaar Ministerie brengt u voor de Politierechtbank.
 • Uw garagist vult de olietank van uw voertuig niet voldoende bij tijdens een periodieke onderhoudsbeurt. Daardoor gaat uw voertuig kapot en wordt de motor vernield.
 • U hebt een ongeval met een buitenlandse bestuurder die u geen voorrang verleende. Aangezien uw wagen niet verzekerd is voor materiële schade, moet u stappen ondernemen bij de buitenlandse verzekeraar.


Rechtsbescherming na brand Artikel 1 van Arces

De Artikel 1 Rechtsbescherming Brand van Arces garandeert u rechtsbescherming bij een schadegeval met betrekking tot uw woning. Voorbeelden van dergelijke claims zijn de volgende:

 • Een aannemer voert werkzaamheden uit op het terrein van uw buren. Daarbij beschadigt hij per ongeluk uw woning en weigert u de schade te vergoeden.
 • Een stuk van de kroonlijst van uw gebouw breekt af en verwondt een voetganger die een klacht tegen u indient. U wordt door het parket vervolgd voor mishandeling.
 • Bij wegenwerken worden uw tuin en de gevel van uw huis beschadigd door een bulldozer.


Als u een vergoeding voor uw schade of bijstand in een gerechtelijke procedure wenst, zal Arces alles in het werk stellen om uw belangen te verdedigen.

Rechtsbescherming voor privéleven Artikel 1 van Arces

De verzekering Artikel 1 Rechtsbescherming Privéleven garandeert u rechtsbescherming bij schadegevallen in uw privéleven. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij de volgende schadegevallen:

 • U wordt tijdens het joggen aangereden door een fietser en moet voor behandeling naar het ziekenhuis.
 • Uw kind dat in een kot woont, wordt aangeklaagd wegens nachtelijke ordeverstoring. Arces verdedigt uw belangen bij een geschil met uw familiale aansprakelijkheidsverzekeraar.
 • U wordt aangereden door een automobilist en moet een operatie ondergaan. De operatie gaat fout.


Arces stelt alles in het werk om uw belangen te verdedigen en u te helpen een schadevergoeding te verkrijgen of u bij te staan in een gerechtelijke procedure.

Rechtsbescherming in mede-eigendom van Arces

Arces biedt ook aangepaste bescherming om de belangen van verenigingen van mede-eigenaars zo goed mogelijk te verdedigen. Afhankelijk van hun behoeften is de verzekering Rechtsbescherming Mede-eigendom beschikbaar in 2 dekkingsniveaus: de basisformule FIRST en de uitgebreidere formule ALL-IN. Deze verzekering kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de volgende gevallen:

 • De mede-eigendomsvereniging sluit een contract voor het jaarlijkse onderhoud van de verwarmingsinstallatie, maar het onderhoudsbedrijf komt zijn verplichtingen niet na. In dit geval helpt Arces de mede-eigendom om een oplossing te vinden met het onderhoudsbedrijf, desnoods voor de rechtbank.
 • Een bezoeker veroorzaakt schade in de gemeenschappelijke inkomhal van een mede-eigendom en weigert deze te vergoeden. Arces zal dan alles in het werk stellen om deze persoon of zijn verzekeraar tot schadeloosstelling aan te spreken.


De Gemengde Rechtsbescherming van Arces

Met de Gemengde Rechtsbescherming kunt u, in één enkel contract en volgens de formule die het best aan uw behoeften beantwoordt, de Rechtsbescherming Auto, Privéleven en Brand combineren. Dankzij deze formule geniet u van een vereenvoudigd beheer en een voordelig tarief. U kunt er ook voor kiezen om de Rechtsbijstand Auto te combineren met de Rechtsbijstand Safety Daily Life of Safety All In Life Plus.

Ongeacht de vordering waarmee u te maken krijgt, kunt u dus rekenen op de beste bijstand van Arces om schadeloos gesteld of bijgestaan te worden tijdens een gerechtelijke procedure.

Arces Rechtsbijstand Veiligheid Dagelijks Leven

Bovenop de garanties van de rechtsbijstandsverzekering artikel 1, staat de rechtsbijstandsverzekering Safety Daily Life u bij in de volgende gevallen:

 • U heeft net de factuur ontvangen van uw leisteengroevehouder en u merkt dat het gevraagde bedrag hoger is dan het bedrag dat in de offerte staat.
 • U hebt een geschil met uw zus over een geërfde eigendom en wilt uit de gezamenlijke eigendom stappen*.
 • U wordt door de fiscale controledienst om uitleg gevraagd over de aftrekbare kosten voor het gebruik van uw bedrijfswagen voor privédoeleinden*.


* Garanties exclusief verworven met het abonnement van het Arces Comfort Pack.

Arces Safety All In Life & Plus Rechtsbescherming

Met de producten Safety All In Life en Safety All In Life Plus Legal Protection biedt Arces u bijstand om uw belangen te verdedigen wanneer een gerechtelijke procedure onvermijdelijk is. Met de Safety All In Life Rechtsbescherming helpt Arces u bij het oplossen van juridische problemen zoals

 • U bent ontslagen en bent het niet eens met het bedrag van de schadevergoeding die u krijgt.
 • Uw ouders overlijden en u hebt problemen met de erfopvolging.
 • Uw huurder heeft gedurende meerdere maanden zijn huur niet betaald en heeft bovendien schade veroorzaakt aan uw huurwoning,
 • U wilt het belastingbedrag betwisten dat u door de belastingdienst in rekening wordt gebracht.
 • Uw nieuwe keuken is bij u geleverd, maar is niet helemaal wat u wilt.


Als u kiest voor de Arces Safety All In Life Plus Rechtsbijstand, krijgt u ook hulp in de volgende gevallen:

 • U merkt de afsluiting van een recht van overpad en wenst verhaal te nemen op de beschuldigde buurman.
 • U heeft onlangs een aanbouw laten bouwen die verschillende gebreken vertoont en u wenst verhaal te nemen op de aannemer.
 • Na uw scheiding wenst u verhaal te nemen op uw ex-echtgenoot om uit een onverdeeld eigendom te geraken.


Arces Rechtsbijstand Veiligheid Zakelijk

Tot slot biedt Arces Safety Business Legal Protection om u juridische bescherming te garanderen bij schadegevallen die verband houden met uw beroepsactiviteit. Met deze verzekering stelt Arces alles in het werk om uw belangen te verdedigen en u te helpen bij het verhalen van uw schade of u bij te staan in een gerechtelijke procedure. Deze dekking, First of All In, helpt u bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

 • U lijdt waterschade in uw zaak en bent het niet eens met uw brandverzekeraar over de voorgestelde vergoeding.
 • Uw winkel is beschadigd door een bus die het pand verlaat.
 • U ontwikkelt websites en ondervindt grote verbindingsproblemen, maar uw leverancier reageert niet.
 • U hebt een werknemer ontslagen en hij/zij spant een rechtszaak tegen u aan en betwist de reden van het ontslag.

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van Arces? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van Arces via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

Hoe kan ik contact opnemen met Arces?

Voor vragen over een Arces-product of voor andere verzoeken raden wij u aan contact op te nemen met uw makelaar.

Als u echter rechtstreeks contact wilt opnemen met een adviseur van Arces, kunt u dat op de volgende manieren doen:

 • Per post door uw verzoek te sturen naar het adres dat onderaan dit artikel staat vermeld.
 • Per e-mail naar info@arces.be.
 • Per telefoon door te bellen naar +32.81.354.200. Een adviseur van Arces staat u te woord van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur.
 • Online door het contactformulier op hun website in te vullen.


De officiële contactgegevens van Arces zijn als volgt:

Postadres

Arces – Hoofdkantoor Namen
Route de Louvain-la-Neuve 10 bt 1
5001 – Namen

Arces – Hoofdkantoor Antwerpen
Desguinlei 92
2018 – Antwerpen

Erkenningscode en ondernemingsnummer: Arces is een merk van P&V Verzekeringen, met erkenningscode 0058 en ondernemingsnummer VAT BE 0402 236 531 – RPM Brussel.

Tel: +32.81.35.42.00 (hoofdzetel Namen) / +32.2.259.19.70 (hoofdzetel Antwerpen)

E-mail : info@arces.be

Website : www.arces.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier