argenta assurance

Argenta

De geschiedenis van Argenta

Opgericht in 1956 door Karel Van Rompuy, was Argenta oorspronkelijk een vennootschap gespecialiseerd in persoonlijke leningen. Twee jaar later, in 1958, breidde Argenta zijn activiteiten uit met kredietverzekeringen.

In 1965 werd Argenta een spaarbank, waardoor de kantoorhouders spaarboekjes konden aanbieden aan de consument. In datzelfde jaar wordt het eerste Argenta-kantoor met deeltijdse zelfstandige kantoorhouders geopend. Een jaar later, in 1966, werd de zustervennootschap Argenta Caisse d’Épargne (Aspa) opgericht. Vervolgens werd in 1976 een derde zustervennootschap opgericht: SA Aras, een verzekeringsmaatschappij met als eerste producten kredietverzekeringen.

In 1984 ten slotte begon Argenta met de distributie van autoverzekeringen. De eerste verzekerde voertuigen waren de Ford Cortina uit het wagenpark van Argenta. De eerste verzekerde voertuigen waren de Ford Cortina’s uit het wagenpark van Argenta, die door de werknemers van het bedrijf werden gebruikt voor zakenreizen.

Vandaag telt Argenta niet minder dan 1,74 miljoen cliënten in België en Nederland, stelt het ongeveer 2572 mensen tewerk in België, Luxemburg en Nederland en heeft het 406 kantoren in België.

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van Argenta?

Argenta is een bankverzekeraar die zijn verzekeringsproducten rechtstreeks verdeelt, via een eigen netwerk van fysieke kantoren of online.

Goed om weten: een bankverzekeraar is een organisatie met als hoofdactiviteit het aanbieden van bancaire en/of financiële producten en diensten, maar die ook verzekeringscontracten aanbiedt.

Aangezien de door Argenta verdeelde verzekeringsproducten enkel via directe kanalen beschikbaar zijn, kunnen wij ze niet aanbieden op Spareo.be.

Indien u geïnteresseerd bent in één van de Argenta verzekeringsproducten kan u onderstaande stappen volgen:

 1. Begin met het berekenen van de premieprijs van uw Argenta verzekeringscontract op hun website, via de Argenta app, telefonisch of in een Argenta kantoor.
 2. Als het polisaanbod u bevalt, bevestigt u uw aanvraag.
 3. U rondt uw inschrijving af en ontvangt alle nodige documenten per post of e-mail.


Let op: de online premiesimulatie is niet voor alle Argenta verzekeringsproducten beschikbaar. Indien dit wel het geval is voor het product waarop u wenst in te tekenen, dient u hun online contactformulier in te vullen. Een Argenta-adviseur zal u zo snel mogelijk contacteren.

De mening van Spareo over Argenta

Welke producten biedt Argenta aan?​

Argenta biedt een brede waaier van verzekeringsproducten om uw mobiliteit, uw woning en uw gezin te verzekeren.

Verzeker uw mobiliteit met Argenta

Autoverzekering

Argenta biedt 4 formules om uw auto te verzekeren:

 • De aansprakelijkheidsverzekering biedt financiële bescherming voor schade die bij een ongeval aan derden wordt toegebracht. In België is een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid verplicht.
 • De gedeeltelijke omniumverzekering omvat de module burgerlijke aansprakelijkheid en biedt aanvullende dekkingen zoals schade veroorzaakt door brand, diefstal, glasbreuk, natuurgeweld en botsingen met dieren. Het dekt echter geen schade aan uw eigen auto of persoonlijk letsel van de bestuurder van uw auto.
 • Comprehensive (Basic en Comfort) biedt dezelfde dekking als Partial
 • Comprehensive, maar verzekert ook materiële schade aan uw auto.


Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de gekozen formule aan te vullen met de volgende extra waarborgen:

 • Optie veilige juridische bescherming: Argenta komt tussenbeide als u juridische bijstand nodig hebt na een ongeval of in het kader van bepaalde contractuele geschillen met betrekking tot uw auto. U profiteert ook van advies over uw rechten en van verdediging bij een verkeersovertreding, een geschil met de verzekeraar of een ongeval met een derde.
 • Optie Bestuurder+: vergoeding van de lichamelijke schade van de bestuurder tot 500.000 euro, zelfs als hij het ongeval heeft veroorzaakt. Belangrijke tussenkomst in geval van tijdelijke en permanente invaliditeit van de bestuurder.
  Motorverzekering


Om uw motor te verzekeren, biedt Argenta een aansprakelijkheidsverzekering aan die u vergoedt voor schade die u bij een ongeval aan derden toebrengt. Daarnaast kunt u deze bescherming uitbreiden door te kiezen voor de dekking Rechtsbescherming.

Als u voor de optie Rechtsbescherming kiest, hebt u recht op juridisch advies en administratieve bijstand bij een ongeval, vervolging voor een verkeersovertreding of bij bepaalde contractuele geschillen. U kunt Basic Legal Protection kiezen voor een minimale dekking of kiezen voor een uitgebreidere dekking met Safe Legal Protection:

 • Basic Legal Protection omvat juridische verdediging en de mogelijkheid om de aansprakelijke derde aan te klagen, met een maximale dekkingslimiet van 25.000 euro.
 • De Safe Legal Protection omvat ook juridische verdediging en de mogelijkheid om de aansprakelijke derde aan te klagen, maar dekt ook geschillen in verband met de aan- of verkoop, reparatie en onderhoud, met een maximale dekkingslimiet van € 40.000.


Verzekering voor voertuigen van derden

Voor oudere voertuigen biedt Argenta ook een aansprakelijkheidsverzekering aan, die financiële bescherming biedt bij schade die bij een ongeval aan derden wordt toegebracht.

Ook hier kunt u deze dekking aanvullen met juridische bescherming. Met deze dekking komt Argenta ook tussen als u juridische hulp nodig heeft na een ongeval of bij contractuele geschillen in verband met uw voorloopwagen. U wordt geïnformeerd over uw rechten en indien nodig verdedigt Argenta u bij een verkeersovertreding, een ongeval met een derde of een geschil met uw eigen verzekeraar.

De Safe Legal Protection van Argenta dekt de strafrechtelijke verdediging, het verhaal op een aansprakelijke derde en geschillen in verband met de aankoop, de verkoop, de herstelling en het onderhoud van uw stamvoertuig, met een maximale dekkingslimiet van 40.000 euro.

Camperverzekering

Net als hun autoverzekering biedt Argenta 4 formules om uw motorhome te dekken:

 • De WA-verzekering biedt financiële bescherming voor schade aan derden ten gevolge van een ongeval.
 • De gedeeltelijke omniumverzekering omvat de aansprakelijkheidsdekking en biedt bijkomende waarborgen zoals schade door brand, diefstal, glasbreuk, natuurgeweld en botsingen met dieren. Zij dekt echter geen schade aan uw eigen camper of persoonlijk letsel van de bestuurder van uw auto.
 • De Comprehensive (Basic en Comfort) biedt dezelfde dekking als de Partial Comprehensive, maar dekt ook materiële schade aan uw camper.


Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de gekozen formule uit te breiden met de volgende extra garanties:

 • Optie veilige juridische bescherming: Argenta biedt juridische bijstand bij bepaalde contractuele geschillen met betrekking tot uw motorhome of na een ongeval. U profiteert ook van advies over uw rechten en verdediging bij een ongeval met een derde, een verkeersovertreding of een geschil met de verzekeraar.
 • Optie Bestuurder+: u wordt vergoed voor lichamelijk letsel van de bestuurder tot 500.000 euro. Ook als de bestuurder het ongeval heeft veroorzaakt.
  Uw woning verzekeren bij Argenta


Brandverzekering

Argenta biedt een brandverzekering speciaal voor huiseigenaars en huurders.

 • Brandverzekering voor huiseigenaars: u kunt kiezen uit twee brandverzekeringspakketten. Deze pakketten dekken systematisch zowel uw aansprakelijkheid als de schade aan uw woning en inboedel. Met de optie
 • Comfort bent u echter ook gedekt tegen diefstal en gevolgschade na een schadegeval. Bovendien profiteert u met deze optie van een vergoeding als uw woning bij het herstel van een verzekerde schade in overeenstemming moet worden gebracht met nieuwe milieunormen of nieuwe bouwvoorschriften.
 • Brandverzekering voor huurders: als huurder kunt u eveneens kiezen tussen twee formules die systematisch uw aansprakelijkheid dekken alsook de schade aan uw persoonlijke bezittingen. Met de comfortoptie bent u echter ook verzekerd tegen diefstal en gevolgschade.


Of u nu eigenaar of huurder bent, u kunt optioneel ook de Argenta

Woonhuisverzekering Rechtsbescherming afsluiten.

De schuldsaldoverzekering

U profiteert van een financiële bescherming voor de hele looptijd van uw lening door een volledige of gedeeltelijke schuldsaldoverzekering af te sluiten op uw uitstaande schuld. U kunt de premie in één keer, jaarlijks of gespreid over het jaar betalen. Als u met twee personen leent, biedt Argenta u de mogelijkheid om voor beide personen één contract af te sluiten. Dat is eenvoudiger, goedkoper en vereist minder administratieve formaliteiten.

Goed om weten: als u kiest voor een gezamenlijke schuldsaldoverzekering, kunt u een optionele aanvullende garantie afsluiten, de “successieve overlijdensgarantie”, die uw nabestaanden extra bescherming biedt als beide partners binnen een periode van 12 maanden overlijden.

Uw gezin verzekeren bij Argenta

Gezinsverzekering

De familiale verzekering van Argenta dekt u bij onvoorziene gebeurtenissen in uw privéleven. Dankzij de dekking Burgerlijke Aansprakelijkheid bent u verzekerd als een derde schade lijdt door uw nalatigheid of fout. En dankzij de dekking Rechtsbescherming krijgt u hulp als u zelf schade hebt geleden door nalatigheid of schuld van een derde.

De Gezinsverzekering van Argenta beschermt u en iedereen voor wie u verantwoordelijk bent. Deze dekking verzekert :

 • Uzelf, ook tijdens tijdelijke reizen (vakantie, kot, enz.),
 • Alle leden van uw gezin die bij u thuis wonen,
 • Uw kinderen die geheel of gedeeltelijk aan de andere ouder zijn toevertrouwd,
 • Alle huisdieren, inclusief paarden.


Hospitalisatieverzekering

Vanaf 1 januari 2019 is het niet meer mogelijk om een nieuwe ziekenhuisverzekering bij Argenta af te sluiten. Heeft u echter al zo’n verzekering bij hen, dan blijft uw huidige contract ongewijzigd en kunt u bij hen terecht om:

 • Een bestaande ziekenhuisverzekering te wijzigen of uit te breiden,
  uw kinderen toe te voegen aan uw verzekering,
 • Een familiepolis te veranderen in een ziekenhuispolis op uw naam.

 

Levensverzekering

Tot slot verdeelt Argenta het Argenta Life Plan, een flexibele combinatie van een beleggings- en spaarverzekering.

Goed om weten: het Argenta Life Plan kan worden aangevuld met een overlijdensuitkering.

Met het Argenta Life Plan kunt u uw product aanpassen aan uw voorkeuren. U hebt 3 opties:

 • Kies voor een pensioenverzekering met beperkt risico (tak 21),
 • Kies voor een meer risicovolle fondsbeleggingsverzekering (tak 23),
 • Combineer de voordelen van beide soorten verzekeringen in één contract.

 

Bovendien bepaalt u zelf hoe de stortingen in uw Argenta Life Plan gebeuren:

 • U kunt een eenmalige storting doen van minstens 300 euro en later kiezen wanneer u bijkomende stortingen doet van minstens 25 euro,
 • U kunt kiezen voor een spaarplan waarbij u zelf bepaalt wanneer en hoe vaak u betalingen doet van minstens 25 euro per maand (minimaal 300 euro per jaar).

 

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van Argenta? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van Argenta via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

Hoe kan ik contact opnemen met Argenta?

Als u al Argenta-cliënt bent, raden wij u aan contact op te nemen met uw kantoor of uw vraag te stellen via de Argenta-app.

Als u nog geen Argenta-cliënt bent, kunt u hen contacteren via de volgende kanalen:

 1. Online door hun contactformulier in te vullen.
 2. Telefonisch door te bellen naar de Argenta klantendienst op +32 3 285 51 11.
 3. Een adviseur zal u antwoorden van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 20u30 en op zaterdag van 9u tot 12u.


U kunt Argenta ook volgen en contacteren op sociale netwerken via hun Facebook, Twitter en Linkedin pagina’s.

De officiële contactgegevens van Argenta zijn als volgt:

Postadres

Argenta Verzekeringen – Hoofdkantoor
Belgielei 49-53
2018 Antwerpen

Bedrijfsnummer: BTW BE 0404 456 148

Erkenningsnummer: 0858

Telefoon : 03.285.51.11

Mail : info@argenta.be

Website : www.argenta.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier