axa assurance verzekering logo

AXA verzekering

De geschiedenis van AXA Verzekering

AXA België stelt ongeveer 3.000 mensen tewerk om verzekeringsproducten aan te bieden op maat van haar 2,9 miljoen klanten. Als verzekeraar is AXA ook een belangrijke speler op het gebied van preventie. Bescherming maakt immers integraal deel uit van haar activiteiten en komt dagelijks tot uiting in aanzienlijke investeringen in risico-educatie en onderzoek.

In 2021 behaalde AXA een operationele winst van 243 miljoen euro en een omzet van 3,5 miljard euro.

AXA Assurance Verzekering

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van AXA Verzekering?

Voor de distributie van haar verzekeringsproducten en -diensten op de Belgische markt doet AXA Belgium uitsluitend een beroep op een netwerk van meer dan 3000 onafhankelijke makelaars.

Aangezien de door AXA verdeelde verzekeringsproducten en -diensten enkel via makelaars beschikbaar zijn, kunnen wij deze niet rechtstreeks op Spareo.be aanbieden. Om zo goed mogelijk aan uw behoeften te voldoen, hebben wij toch een selectie van gekwalificeerde makelaars gemaakt om u van dienst te zijn. Indien u geïnteresseerd bent in één van de producten van AXA, nodigen wij u uit het onderstaande offerteaanvraagformulier in te vullen, met vermelding van het (de) AXA-product(en) van uw keuze.

De mening van Spareo over AXA Verzekering

Welke producten biedt AXA Verzekering aan?

AXA België biedt particulieren, ondernemers en grote ondernemingen een volledig gamma verzekeringsproducten en -diensten om hen in alle omstandigheden te dekken.

AXA voor particulieren

AXA biedt u een compleet verzekeringsaanbod dat u in elke situatie dekt:

Mobiliteit bij AXA

Naast de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) biedt AXA u twee aanvullende dekkingen om uw voertuig te verzekeren: een formule TPL + Mini Omnium en een formule TPL + Omnium.

Woningverzekering van AXA

 • Opstalverzekering: de basisdekkingen van de AXA Opstalverzekering dekken uw woning in geval van brand, storm, water- of elektriciteitsschade, ruitbreuk en vandalisme. Tegen betaling kunt u ook kiezen voor enkele extra opties, zoals dekking voor diefstal, de tuin en het zwembad.
 • Gebouwenverzekering: AXA biedt ook 3 formules om uw gebouw te verzekeren, afhankelijk van uw behoeften en het afwerkingsniveau van het gebouw.
 • De All Risks Gebouwenverzekering dekt uw gebouw bij schade door brand, zware weersomstandigheden, ongevallen, diefstal of vandalisme. Deze verzekering biedt u ook juridische bescherming en een bemiddelingsdienst.
 • De verzekering Solo of Duo Resterend Saldo van AXA zijn levensverzekeringen van tak 21 die de terugbetaling van uw lening, geheel of gedeeltelijk, aan uw schuldeiser garanderen in geval van uw overlijden.


Het gezin met AXA

 • De AXA Familiale verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die u in het kader van uw privéleven in België en in het buitenland aan derden toebrengt.
 • AXA Privélevenverzekering: u kunt kiezen uit twee verschillende types Privéleven Ongevallenverzekering om u te beschermen tegen de financiële gevolgen van een ongeval in uw privéleven.
 • AXA Reisverzekering: AXA biedt een tijdelijke reisverzekering en twee jaarlijkse reisverzekeringen om u te dekken als u op reis gaat.
 • De AXA Studenten Reisverzekering is een reisverzekering op maat voor studenten tot 30 jaar die maximaal 12 maanden naar het buitenland gaan in het kader van een taalcursus, hun studie, een sabbatical year of als vrijwilliger.


AXA Rechtsbescherming

In geval van een geschil verdedigt AXA uw belangen en dekt de kosten van een procedure met haar merk Legal Village, gespecialiseerd in juridische bescherming.

Gezondheid bij AXA

 • AXA Hospitalisatieverzekering: als uw werkgever voor u een hospitalisatieverzekering heeft afgesloten, kunt u uw medische zorgen terugbetaald krijgen, in België en in het buitenland.
 • Digital Healthcare AXA is een van de diensten van AXA waarmee u online uw symptomen kunt beoordelen, gebruik kunt maken van videoconferenties met artsen of uw zorgverzekering online kunt beheren.
 • AXA Ziektekostenverzekering: als u profiteert van een ziektekostenverzekering van uw werkgever, kunt u een aanvraag indienen voor terugbetaling van uw medische zorg in verband met een ernstige ziekte of ziekenhuisopname, evenals uw tandheelkundige of optische zorg.
 • AXA Arbeidsongevallenverzekering: als uw werkgever voor u een arbeidsongevallenverzekering heeft afgesloten, kunt u profiteren van de terugbetaling van uw ziektekosten na een ongeval op het werk of op weg naar het werk.


Het pensioen bij AXA

Bij AXA kunt u ook een aanvullend pensioen opbouwen dankzij talrijke formules:

Pensioenverzekering,
Pensioensparen,
Sparen op lange termijn,
Gratis aanvullend pensioen voor loontrekkenden,
Groepsverzekering.

AXA voor ondernemers en KMO’s

AXA biedt talrijke garanties om u en uw werknemers en uw activiteit te dekken.

 • Voor uzelf stelt AXA de onderschrijving voor van een verzekering Ongevallen voor bedrijfsleiders, Hospitalisatie, Ambulante zorg of Pensioen.
 • Voor uw werknemers kunt u kiezen voor een Arbeidsongevallenverzekering, Groepsverzekering, Hospitalisatie, Ambulante zorg en Invaliditeitsverzekering. AXA biedt ook Essential for Health: een pakket van 3 ziektekostenverzekeringen en een overlijdensdekking om uw werknemers te beschermen.
 • Voor uw onderneming verdeelt AXA een volledig gamma van dekkingen Aansprakelijkheid, Inboedel & Gebouwen, Mobiliteit, Bescherming & Preventie en verzekeringspakketten.


AXA voor grote ondernemingen

AXA beschikt ook over gespecialiseerde teams die diensten en producten aanbieden die aangepast zijn aan de behoeften van grote ondernemingen.

Voor uw werknemers kunt u een groepsverzekering, hospitalisatie, ambulante zorg of arbeidsongeschiktheid afsluiten. Voor uw grote onderneming biedt AXA de verzekeringen Aansprakelijkheid, Uitrusting en Bouw, Schade, Mobiliteit en Arbeidsongeschiktheid.

Tot slot heeft AXA verschillende digitale tools ontwikkeld om uw dagelijks beheer en dat van uw medewerkers te vereenvoudigen.

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van AXA Verzekering? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Hoe kan ik contact opnemen met AXA Verzekering?

Als u vragen heeft of aanvullende informatie wenst, kunt u om te beginnen de AXA FAQ raadplegen.

Als u een vraag hebt over een schadegeval of een bestaande AXA-verzekering of voor een ander verzoek, kunt u contact opnemen met een AXA-adviseur door hun Contactformulier in te vullen. Een AXA-medewerker zal u zo snel mogelijk antwoorden.

U kunt AXA België ook volgen op sociale netwerken via hun Facebook, Twitter, Youtube en Instagram pagina’s.

De officiële contactgegevens van AXA België zijn als volgt:

Postadres

AXA België N.V.
Troonplein 1
1000 Brussel

ECB-nummer: 0404 483 367 RPM Brussel

Telefoon : 02 678 61 11

Fax: 02 678 82 11

Website: www.axa.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier