ethias verzekering logo

ethias verzekering

De geschiedenis van Ethias Verzekering

Ethias, opgericht in 1919 in een mutualistische geest, is een groep met als aandeelhouders de Federale Staat, Wallonië, Vlaanderen en EthiasCo. Ethias is zich bewust van haar sociale, ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid en onderscheidt zich sinds haar oprichting door haar wil en vermogen tot duurzame innovatie. Elk van haar acties wordt geleid door een globale strategie die gebaseerd is op deze verantwoordelijkheden maar ook op de verbintenissen die ze inhouden. Daarom heeft het bedrijf het Global Compact van de Verenigde Naties ondertekend, de rode draad in haar MVO-aanpak (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

De verzekerden van Ethias zijn particulieren, maar ook bedrijven en overheden. Met meer dan een miljoen consumenten is Ethias vandaag de 4de grootste verzekeraar in België.

Ethias Verzekering

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van Ethias Verzekering?

Ethias distribueert haar verzekeringsproducten en -diensten aan particulieren, gemeenschappen en bedrijven uitsluitend via directe kanalen. Ethias verzekeringen kunnen online of met behulp van een Ethias adviseur worden afgesloten.

Online aanvraag

Volg deze stappen om online een Ethias-verzekering af te sluiten:

 1. Selecteer op hun website het product van uw keuze en klik op “Bereken mijn persoonlijke prijs”,
 2. Vul de gevraagde informatie in,
 3. Zodra u uw offerte hebt ontvangen, vraagt u online een contract aan.


Abonnement bij een Ethias-adviseur

Als u hulp nodig hebt, kunt u een Ethias-verzekering aanvragen met de hulp van een adviseur. U kunt een van hun filialen bezoeken, hen bellen of een afspraak maken voor een videogesprek.

De mening van Spareo over Ethias Verzekering

Welke producten biedt Ethias Verzekering aan?

Ethias biedt een breed scala aan verzekeringsoplossingen en -diensten voor particulieren en professionals om hen in alle omstandigheden te dekken.

Ethias verzekering voor particulieren

Verzeker uw mobiliteit met Ethias

Welk type voertuig u ook bezit, Ethias verdeelt tal van verzekeringsoplossingen en -formules:

 • Autoverzekering: Ethias biedt u een aansprakelijkheidsverzekering voor materiële en lichamelijke schade aan derden, alsook een omnium- en mini-omniumverzekering zonder franchise.
 • Fiets(e-)verzekering: u kunt kiezen uit 4 dekkingen (Bestuurder & passagiers, Diefstal, Materiële schade en Pechverhelping in België) om te genieten van een verzekering op maat van het type fiets dat u heeft.
 • Young Driver Insurance: een voordelige autoverzekering voor jongeren van 18 tot 26 jaar, met verschillende dekkingen (Wettelijke Aansprakelijkheid, Omnium, Bestuurdersverzekering en Rechtsbijstand).
 • Pechverhelping: Ethias biedt 24/7 pechverhelping voor uw voertuig in België en heel Europa. Deze dienst biedt u snelle en onbeperkte interventies in geval van pech, lekke band of lege batterij.
 • Caravanverzekering: deze verzekering dekt schade aan derden na een ongeval met uw voertuig. Als het voertuig dat uw caravan trekt verzekerd is in mini-omnium of omnium, kunt u bovendien kiezen voor optionele waarborgen zoals diefstal, brand of glasbreuk.
 • Caravanverzekering: ter dekking van schade aan derden na een ongeval. U kunt kiezen voor een aanvullende dekking tegen brand, diefstal of glasbreuk.
 • Quad-verzekering: u wordt vergoed voor schade aan derden zonder beperking van het dekkingsbedrag en met een pech- en sleepdienst. U kunt ook kiezen uit 3 dekkingen: Diefstal en brand, Rechtsbescherming en Rechtsbescherming plus.
 • Aanhangwagenverzekering: ter dekking van schade aan derden veroorzaakt door uw aanhangwagen. Ook hier kunt u, als het voertuig dat uw aanhangwagen trekt in mini-omnium of omnium is verzekerd, kiezen voor optionele dekkingen zoals diefstal, brand of glasbreuk.
 • Klassieke autoverzekering: u komt in aanmerking voor deze verzekering als u of uw echtgeno(o)t(e) hoofdbestuurder bent van een ander 4-wielig voertuig (of 2-wielig voertuig van minstens 15 jaar oud) verzekerd door Ethias en u een klassiek voertuig wilt verzekeren dat tussen 15 en 29 jaar oud is.
 • Motorverzekering: deze verzekering biedt u een vergoeding bij schade aan derden met uw motor en een pech- en sleepdienst. U kunt kiezen uit 5 opties: Bestuurdersverzekering, Bestuurdersverzekering plus, Brand en diefstal, Rechtsbescherming en Rechtsbescherming plus.
 • Oldtimerverzekering: deze verzekering kunt u aanvragen als u of uw echtgenoot hoofdbestuurder bent van een ander 4-wielig voertuig (of 2-wielig voertuig van minstens 25 jaar oud) verzekerd door Ethias en u een klassiek voertuig van meer dan 30 jaar oud wilt verzekeren.
 • Cyclo- en Speed Pedelec-verzekering: ter dekking van schade aan derden veroorzaakt door uw scooter, bromfiets, snorfiets of speed pedelec. U profiteert ook van een pech- en sleepdienst en kunt kiezen uit 5 aanvullende garanties: Bestuurdersverzekering, Bestuurdersverzekering plus, Diefstal en brand, Rechtsbescherming en Rechtsbescherming plus.
 • Verzekering bestelwagens en bedrijfsvoertuigen: of het nu gaat om een voertuig voor privé- of professioneel gebruik, u kunt kiezen uit 3 verzekeringsformules (RC, Mini Omnium of Omnium) en deze aanvullen met de optionele garanties van uw keuze.


Uw huis en gezin verzekeren met Ethias

Ethias biedt ook een aantal oplossingen om uw woning en uw gezin te verzekeren:

 • Familiale verzekering: met deze verzekering dekt Ethias schade aan derden veroorzaakt door u of uw gezin, maar ook door uw huisdier of uw zachte mobiliteitsvoertuig (scooter, fiets, enz.). Deze dekking is wereldwijd actief en biedt u het voordeel van hoge interventieplafonds en, als optie, rechtsbescherming.
 • Hospitalisatieverzekering: u kunt kiezen tussen 2 formules om uw gezondheidszorg te dekken die niet gedekt wordt door uw ziekenfonds in België: Ethias Hospi Quality en Ethias Hospi Quality + die, naast de dekking van het essentiële deel van uw gezondheidszorg, u een eenpersoonskamer biedt tijdens uw hospitalisaties van meer dan één nacht alsook 500 € niet-medische producten en diensten in geval van ernstige ziekte.
 • Digital Omnium Insurance: Deze verzekering dekt alle mobiele telefoons, smartphones en tablets van uw gezin, evenals laptops en aangesloten horloges. U krijgt uitgebreide dekking voor uw in de EU gekochte apparaten die minder dan 5 jaar oud zijn voor onopzettelijke fysieke schade, inbraak en frauduleus gebruik, overal ter wereld. Maximaal twee claims per jaar zijn gedekt met een maximum van € 1.200 per claim.
 • Rechtsbijstandverzekering: Ethias biedt dekking voor uw juridische kosten bij geschillen binnen de EU, en soms zelfs wereldwijd, in het kader van uw privéleven.
 • Brandverzekering: Of u nu huiseigenaar, huurder of huisgenoot bent, Ethias biedt brandverzekeringen op maat voor uw woning. U kunt ervoor kiezen uw gebouw, de inboedel of beide te verzekeren. Voor huurders is er ook een dekking Huurdersaansprakelijkheid en Re-rental Indemnity.
 • Schuldsaldoverzekering: uw hypotheekaflossing is gedekt bij plotseling of vroegtijdig overlijden. Ethias betaalt uw lening geheel of gedeeltelijk terug (afhankelijk van het kapitaal dat u besluit te verzekeren) en beschermt zo uw familie tegen de financiële gevolgen van uw overlijden.
 • DELA Funeral Plan Insurance: met deze dekking kunt u uw nabestaanden beschermen tegen de financiële gevolgen van uw begrafenis en hen tegelijkertijd met raad en daad bijstaan bij het beheer van de praktische, administratieve en emotionele aspecten ervan.


Daarnaast verdeelt Ethias verschillende verzekeringspakketten die beschikbaar zijn afhankelijk van uw situatie:

 • Het Startpakket: gereserveerd voor huurders jonger dan 30 jaar, dit pakket combineert een Brandverzekering voor huurders en een Gezinsverzekering. U krijgt 4 maanden gratis op de brandverzekering voor huurders en 10 euro korting op de gezinsverzekering.
 • Het Starter Pack Plus: voorbehouden aan huurders jonger dan 30 jaar. Dit pakket omvat een brandverzekering voor huurders, een gezinsverzekering en een mobiliteitsverzekering. U krijgt 4 maanden gratis op de brandverzekering voor huurders, €10 korting op de gezinsverzekering en 3 maanden gratis op de mobiliteitsverzekering.
 • The Home in One: dit pakket is het resultaat van de samenwerking tussen Ethias en Keytrade Bank. Dankzij dit aanbod kunt u een hypothecair krediet van Keytrade combineren met een brandverzekering en een Ethias schuldsaldoverzekering tegen een voordelig tarief.


Verzeker uw reizen en vrije tijd met Ethias

 • Reisbijstand: Ethias biedt 3 oplossingen voor reisbijstand, aangepast aan alle reizigersprofielen. U kunt kiezen voor een tijdelijke Family Assistance voor een eenmalige reis, een jaarlijkse Family Assistance of een Car & Family Assistance voor een jaarlijkse bijstand aan uw familieleden en uw voertuig tijdens uw reizen.
 • Bagageverzekering: u kunt de inhoud van uw bagage en uw kostbaarheden dekken (maximaal € 1250 per vooraf aangegeven item) in geval van diefstal, verlies, beschadiging of vernietiging van uw bagage.
 • Reisannuleringsverzekering: Ethias verdeelt twee soorten reisannuleringsverzekeringen (tijdelijk of jaarlijks) om de terugbetaling van uw uitgaven te verzekeren (vliegtuigtickets, huur, hotel, enz.).
 • Aansprakelijkheidsverzekering voor instructeurs: deze verzekering is bedoeld voor mensen die als instructeur of leider werken. Dit geldt voor alle activiteiten (skiën, vakantiekampen, bergbeklimmen, speeltuinen, enz.). U bent dus binnen de EU gedekt tegen lichamelijk letsel en materiële schade die u tijdens uw activiteit aan derden toebrengt. Ongeacht of u de directe oorzaak van de schade bent of dat deze het gevolg is van een fout van de toezichthouder.
 • Sportverzekering: deze aansprakelijkheidsverzekering is bestemd voor amateursporters die hun activiteit uitoefenen in clubverband, tijdens wedstrijden of trainingen, maar ook privé. Ethias vergoedt uw eigen en andermans medische kosten en de materiële schade die u veroorzaakt als gevolg van een ongeval tijdens het beoefenen van uw sport wereldwijd.


Verzeker uw onderwijsleven met Ethias

Tot slot biedt Ethias extra bescherming voor begeleiders, leerkrachten en directie. Dankzij de Academische verzekering kunnen zij genieten van bijkomende garanties bovenop de garanties die hun werkgever al biedt. Ze biedt met name dekking tegen de gevolgen van gewelddaden en dekt de beroepsaansprakelijkheid van het lid en zijn leerlingen. En dit zowel binnen als buiten de school.

Ethias verzekeringen voor professionals

Ook voor professionals in de publieke, non-profit en privésector verdeelt Ethias een uitgebreid gamma verzekeringen waarmee ze zich kunnen indekken :

 • Hun werknemers en zichzelf: arbeidsongevallen, ziekenhuisopname, behoefte aan bijstand, enz.
 • De aansprakelijkheid van hun bedrijf en managers: gerechtelijke procedures, burgerlijke aansprakelijkheid, enz.
 • Hun voertuigen: ongevallen, diefstal… verzekering voor hun wagenpark
  evenals de privévoertuigen van hun werknemers.
 • Hun activa: brand, waterschade, materiële schade… Verzekering voor hun gebouwen, meubilair, uitrusting…

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van Ethias Verzekering? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van Ethias Verzekering via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

Hoe kan ik contact opnemen met Ethias Verzekering?

Als u al klant bent bij Ethias, raden wij u aan contact op te nemen met een adviseur via uw persoonlijke online ruimte MyEthias.

Indien nodig kunt u op de volgende manieren contact opnemen met een Ethias-adviseur over hun verzekering:

 • Telefonisch op 04.220.30.30. Een Ethias-adviseur staat u te woord van maandag tot vrijdag, van 8 tot 20 uur en op zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur.
 • Per e-mail door het contactformulier op hun website in te vullen.
 • Via Live Chat om live te chatten met een adviseur van hun website.
 • Door het dichtstbijzijnde Ethias kantoor te bezoeken.


U kunt Ethias ook volgen op sociale netwerken via hun Facebook, Linkedin, Twitter en Youtube pagina’s.

De officiële contactgegevens voor Ethias zijn als volgt:

Postadres

Ethias SA
Rue des Croisiers, 24
4000 – Luik

Erkenningsnummer : 0196

Bedrijfsnummer : 0404.484.654 RPM Luik

Telefoon : 04.220.31.11

Fax : 04.220.30.05

E-mail : info@ethias.be

Website : www.ethias.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier