Europ Assistance Logo

Europ assistance

De geschiedenis van Europ Assistance

De groep Europ Assistance werd in 1963 in Frankrijk opgericht. Europ Assistance was het eerste dienstverlenende bedrijf dat bescherming bood aan mensen die naar het buitenland reisden. In 1964 werd in Brussel een Belgisch filiaal geopend. Dit was het eerste filiaal dat buiten Frankrijk werd opgericht. Sindsdien is Europ Assistance zich internationaal blijven uitbreiden. Als leider op de reisverzekeringsmarkt sinds zijn oprichting, is Europ Assistance nu aanwezig in 200 landen en heeft meer dan 95 miljoen leden over de hele wereld.

Europ Assistance

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van Europ Assistance?

Wat haar verzekeringscontracten betreft, biedt Europ Assistance Belgium, naast haar rechtstreekse verkoopkanaal, de inschrijving op haar producten via verzekeringsmakelaars. Deze makelaars staan in voor het advies aan de cliënten, het opstellen van voorstellen en offertes, de voorbereidende werkzaamheden voor het afsluiten van contracten en de uitvoering en het beheer van deze contracten.

Rechtstreeks intekenen op de producten van Europ Assistance

U kunt eenvoudig online inschrijven op het Europ Assistance-product van uw keuze, rechtstreeks vanaf hun website. Hiervoor hoeft u enkel het product van uw keuze te selecteren, uw persoonlijke gegevens in te vullen en over te gaan tot de betaling van uw bestelling.

Inschrijving via een makelaar

Als u zich via een verzekeringsmakelaar op een Europ Assistance-product wilt abonneren om advies en professionele bijstand te krijgen, nodigen wij u uit het offerteaanvraagformulier in te vullen door op onderstaande link te klikken en aan te geven op welk(e) Europ Assistance-product(en) u zich wilt abonneren.

De mening van Spareo over Europ Assistance

Welke producten biedt Europ Assistance aan?

Hoewel Europ Assistance vooral bekend staat om zijn reisverzekeringen, biedt het ook oplossingen voor pechverhelping en huis- en gezinsverzekeringen, evenals verzekeringspakketten voor bedrijven.

Voor particulieren

Europ Assistance België verdeelt tal van verzekerings- en bijstandsoplossingen.

Reisverzekering: Europ Assistance biedt 4 jaarlijkse reisverzekeringsformules en 4 tijdelijke reisverzekeringsoplossingen om aan ieders behoeften te voldoen. Bovendien kunt u met de Easy Rent verzekering uw huurwaarborg in het kader van uw vakantieverhuur beschermen.
Met de verzekering Annulering of Wijziging van Europ Assistance kunt u uw vakantiebudget beschermen in geval van annulering van uw reis of wijziging van uw vakantiedata. U kunt kiezen uit 4 tijdelijke annuleringsverzekeringen of kiezen voor een jaarlijkse annuleringsverzekering als u veel reist.
De pechverhelping biedt u bijstand aan voertuigen en passagiers voor uw dagelijkse verplaatsingen in België en in het buitenland. Als u met de fiets reist, kunt u kiezen voor Bike Assistance om u in België en de buurlanden te verzekeren.
Home and Family Assistance: met House Assist biedt Europ Assistance u een pechverhelping en bijstand bij problemen thuis. U kunt zich ook abonneren op MediCall, hun dienst voor onbeperkt medisch teleadvies. Tot slot biedt Europ Assistance de garantie van uw connectiviteit en uw bescherming wanneer u het internet gebruikt met zijn Safe & Connected garantie.

Voor bedrijven

Europ Assistance biedt een brede waaier aan verzekeringen voor Bedrijfsbijstand om te voldoen aan uw specifieke behoeften in het kader van uw reizen en verplaatsingen. U kunt kiezen uit verschillende formules die speciaal werden uitgewerkt voor zelfstandigen, bedrijfsleiders, KMO’s, grote ondernemingen en vrije beroepen.

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van Europ Assistance? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van Europ Assistance via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

Europ Assistance Belgium
3.6
Gebaseerd op 462 beoordelingen
powered by Google
NickNick
18:00 09 Oct 23
Zat met hoge koorts in het buitenland, besmet met een virus en nam dus contact op met deze dienst voor informering rond dekking medische kosten. Ik kreeg telkens opnieuw een automatische reactie dat ik geduld moest uitoefenen omdat mijn aanvraag reeds in behandeling was en dat binnen enkele minuten iemand mij zou opbellen. Dagen later kreeg ik nog steeds geen informatie. Een ware schande, deze praktijken. Ik verspreid met veel plezier de boodschap wat een corrupte onderneming jullie wel zijn. Geld ontvangen ging jullie duidelijk vlotter af dan hulp aanbieden aan betalende cliënten die in problemen zitten. Dit krijgt nog een staartje.
Moulaye El YezidMoulaye El Yezid
20:59 05 Oct 23
Erwin Van LoockeErwin Van Loocke
08:23 05 Oct 23
bij een ongeval in Frankrijk werd ik verwond en kon mijn motorfiets niet meer besturen. Na aangifte bij EA vroeg men een medisch attest op te sturen om dit te bevestigen, ondertussen werd de motorfiets opgesleept en naar een depot gebracht. Na 7 uur kreeg ik een bericht dat het medisch attest niet genoeg was gedetailleerd (?) zodat de repatriëring niet kon worden uitgevoerd. Om verdere kosten (overnachting e.d.) te vermijden hebben vrienden, vanuit België, ons komen ophalen. Enkele dagen later kreeg ik te horen dat ook de motorfiets niet kon worden opgehaald wegens het niet in bezit zijn van een medisch attest. Er staat nochtans duidelijk in de algemene voorwaarden vermeld dat de verzekerde enkel de gegevens van de behandelende geneesheer moet overmaken en dat een dokter van EA dan verder contact opneemt om de repatriëring te bespreken. Nu beweerd EA dat zij met dit ziekenhuis geen afspraken hebben en ik alles zelf moet regelen. Ik heb dan ook mijn motorfiets zelf moeten repatriëren. M.a.w. EA is dus helemaal niet tussengekomen en heeft mij enkel op extra kosten gejaagd.
Frenz SlaytonFrenz Slayton
06:32 05 Oct 23
Eerste telefoontje met een dame die vreselijk niet bereid was te helpen. Teruggebeld kreeg een zeer vriendelijke jongeman aan de telefoon. Snelle en goede service van vertegenwoordiger en vooral van de sleepdienst!!!
Ibrahima SanoIbrahima Sano
16:47 26 Sep 23
Zeer snelle reparatie na telefonisch contact.
Jeannine Van HuffelenJeannine Van Huffelen
20:32 21 Jan 23
Depaneur sprak enkel Frans en mijn Frans is niet goed dus we verstonden mekaar niet. En er werd gezegd dat ik hulp geweigerd had wat helemaal niet waar was.
Dennis SneepDennis Sneep
20:22 03 Jan 23
Wij hebben twee huisjes geboekt bij Landal. Bij het annuleren van 1 huisje ivm een overlijden 3 weken geleden en na het aanleveren van een overlijdensakte moeten wij keer op keer extra documenten aanleveren zoals reden van ziekte, Ontslag uit ziekenhuis?? Etc etc. Telefonisch niet of moeilijk te bereiken en überhaupt in deze periode (vakantie gaat gewoon door) zit je hier niet op te wachten!! NOOIT ANNULERINGSVERZEKERING BOEKEN VIA LANDAL!
FrankFrank
08:24 25 Nov 22
Begin juni 2022 een reis geannuleerd wegens de slechte gezondheidstoestand van mijn moeder (ze is dan ook jammer genoeg overleden eind juni). Ik had de helft van de reis als voorschot aan de eigenaar betaald. Na bijna 6 maanden en vele mail’s naar EA heb ik toevallig ontdekt dat ze het tweede deel van de boeking betaald hebben aan de eigenaar van het vakantiehuisje. Nu krijg ik geen reactie meer van EA en mijn voorschot wordt blijkbaar niet terugbetaald. Ik vraag mij af waarom ik jaren een reisverzekering gehad heb? Voor een ander dus want als klant krijg je het betaalde voorschot niet terug. Nooit meer Europe Assistance!
irene carnesirene carnes
14:21 21 Oct 22
Bij aankomst op vakantieplek Antalya brak een voorwiel van mijn rolstoel af. Gebeld naar Europ Assistance , alles moet digitaal via telefoon , daar ik geen verstand heb van it toestanden kan ik niemand bereiken . Rolstoel gehuurd 200 euro , personeel hotel probeert me te helpen met reparatie als tijdelijke oplossing geraak ik thuis . Terug gebeld naar Europ Assistance krijg ik weer alles op een ingesproken bandje . Via de bank krijg ik een telefoonnr. Belde dame is niet beschikbaar. Ik ben reeds vele jaren aangesloten en ben mindervalide .Wat als ik in een hospitaal terecht kom en dringend hulp nodig heb , niet iedereen kan met een gsm uit de voeten zeker niet ingeval van nood . Waarom staat er 24/7 beschikbaar op jullie kaartje als ik na 3 weken proberen jullie nog steeds niet heb kunnen bereiken . De meeste van onze vrienden en familie hebben al jaren een jaarpolis ze zijn door dit voorval erg geschrokken en dachten dat ze zoals wij een goede verzekering hadden .
Bart GoossensBart Goossens
09:23 26 Sep 22
eind juli 2022, door autopanne in Frankrijk van 12u tot 19u, in 35 graden, van het kastje naar de muur gestuurd.Uiteindelijk zelf het heft in eigen handen genomen. Taxi gebeld, hotel geregeld, INTERCITÉS en Thalys geboekt naar Brussel.Op 1 aug 2022 mail gestuurd met alle bewijzen ivm terugbetaling.Op 14 aug 2022 antwoord gekregen dat het dossiernummer niet klopte.Op 15 aug 2022 geantwoord met het correcte nummer.Op 12 sept 2022 gebeld, maar vonden ze m'n oorspronkelijke mail niet terug. Dezelfde dag opnieuw verstuurd.Op 26 sept 2022 opnieuw gebeld en blijkt dat mijn info (met correct dossiernummer) pas op 25 aug 2022 verwerkt werd en dat er 2 maand nodig is om tot betaling over te gaan.Dat zou 25 oktober 2022 zijn.Knap werk Europ Assistance.Als er vacatures zijn, bel me... Want ik wil wel bij jullie komen "werken".(alhoewel, vergeet de laatste zin. Bore-out zou de gemeenschap geld gaan kosten...)
Vincent SmaersVincent Smaers
07:45 07 Aug 22
Pechbijstand gevraagd, na 17 uur wachten pas teruggebeld geweest. Schandalige service om iemand 17 uur langs de autostrade te laten wachten. Gelukkig zijn er andere diensten die wel bereikbaar zijn en die wel willen komen bij pech.
js_loader

Hoe kan ik contact opnemen met Europ Assistance?

Voor meer informatie over de verzekeringsproducten en -diensten van Europ Assistance kunt u om te beginnen hun online Helpcentrum raadplegen.

Als u daar het antwoord op uw vraag niet vindt, kunt u online contact opnemen met Europ Assistance door het Contactformulier in te vullen. Een adviseur zal u dan zo snel mogelijk per e-mail antwoorden.

Door op het pictogram “Bericht” te klikken op elke pagina van de website van Europ Assistance kunt u ook kiezen uit 3 opties voor instant messaging:

U kunt uw vraag stellen aan de virtuele assistent van Europ Assistance,
U kunt een gesprek starten met een adviseur van Europ Assistance via Whatsapp of Messenger.

U kunt Europ Assistance België ook volgen op sociale netwerken via hun Facebook, Twitter en Youtube pagina’s.

De officiële contactgegevens van Europ Assistance België zijn als volgt:

Postadres:

Europ Assistance België
Kantersteen 47
1000 Brussel

Bedrijfsnummer: BTW BE 0738.431.009 RPM Brussel

Erkenningsnummer NBB: 0888

Telefoon: +32 (2) 533 75 75

Fax: +32 (2) 533 77 99

Mail: admin@europ-assistance.be

Website : www.europ-assistance.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier