Logo ING Assurance

ING verzekering

De geschiedenis van ING Verzekering

De geschiedenis van ING (Internationale Nederlanden Groep) Verzekeringen gaat terug tot 1871, toen de Bank van Brussel werd opgericht. In 1975 fuseerden Banque de Bruxelles en Banque Lambert tot BBL, Banque Bruxelles Lambert. In de jaren negentig begon de BBL aan een belangrijk verbeteringsplan en werd haar internationale netwerk grondig herzien. In 1991 bood de Nederlandse ING Groep (opgericht in hetzelfde jaar) aan om samen te werken met het management van de BBL. Pas in 1998 werd de BBL een dochteronderneming van de ING Groep. Deze aansluiting bood ING Groep veel mogelijkheden voor synergie. In slechts één jaar tijd heeft ING Bank haar positie op de Belgische markt aanzienlijk versterkt.

ING België NV is een financiële instelling met als belangrijkste activiteiten Retail, Private en Wholesale Banking. Met meer dan 6900 medewerkers biedt de bank nu een breed scala aan financiële en verzekeringsproducten aan zo’n 3 miljoen Belgische klanten.

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van ING Verzekering?

De verzekeringsproducten van ING Groep zijn uitsluitend bestemd voor klanten van ING.

ING België is een bankverzekeraar die zijn verzekeringsproducten rechtstreeks aanbiedt, via zijn eigen fysieke netwerk of online.

Goed om weten: een bankverzekeraar is een instelling met als hoofdactiviteit de distributie van bank- en/of financiële producten en diensten, maar die ook verzekeringscontracten aanbiedt.

Aangezien de door ING verdeelde verzekeringsproducten enkel rechtstreeks verkrijgbaar zijn, kunnen wij ze niet aanbieden op Spareo.be.

Indien u geïnteresseerd bent in één van de ING verzekeringsproducten, kunt u onderstaande stappen volgen:

  1. Bereken eerst de prijs van uw ING-verzekering op ing.be, via de mobiele applicatie Home’Bank, telefonisch of in een ING-kantoor.
  2. Als het aanbod u bevalt, bevestigt u uw aanvraag.
  3. U ontvangt per post of e-mail alle documenten die u nodig hebt om uw aanvraag af te ronden.

De mening van Spareo over ING Verzekering

Welke producten biedt ING Verzekering aan?

ING Verzekeringen biedt een uitgebreid gamma verzekeringsproducten voor zowel particuliere als professionele klanten:

Opgelet! De onderstaande ING-dekking is slechts een samenvatting van de door ING verdeelde verzekeringsproducten. De onderstaande inhoud is niet bindend. Voor meer details nodigen wij u uit om de algemene voorwaarden van alle ING-verzekeringsproducten te raadplegen.

ING verzekeringen voor particulieren

Autoverzekering bij ING Insurance: ING biedt u een uitgebreide autoverzekering naar Belgisch recht. U kunt de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid aanvullen met een Mini-Omnium of een volledig Omnium. U kunt ook kiezen voor een aantal aanvullende betaalde waarborgen zoals Pechverhelping in België en in het buitenland, Rechtsbijstand, Bestuurdersverzekering of Premiebescherming na een schadegeval.

Woningbescherming door ING Insurance: afhankelijk van uw situatie kan ING u een woningverzekering voor huurders of eigenaars aanbieden. Deze verzekering biedt u een basisdekking (bijstand na schade en verzekering van uw woning of huuraansprakelijkheid), maar ook tal van aanvullende opties (inboedelverzekering, diefstal, tuin, juridische bescherming, enz.)

Reisverzekering: ING Insurance verdeelt een Jaarlijkse Reisverzekering en een Tijdelijke Reisverzekering. Deze verzekeringen dekken u, uw gezin, uw woning en uw huisdier wanneer u in België en in het buitenland reist.

Gezinsbescherming: ING biedt ook een aantal verzekeringsoplossingen om u en uw gezin in elke situatie te dekken: de Familiale Aansprakelijkheidsverzekering, de Permanente of Tijdelijke Kapitaaloverlijdensverzekering, de Schuldsaldoverzekering en de Nalatenschapsverzekering.

ING verzekeringen voor professionals

Opgelet: de door ING aangeboden verzekeringen voor vrije beroepen worden aangeboden door AXA Belgium (link FE AXA).

Leven en gezin: ING Verzekeringen biedt een overlijdensverzekering speciaal voor vrije beroepen en verschillende spaaroplossingen zoals een Individuele Pensioentoezegging (IPC) of een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (SFPI).

Gebouwen en uitrusting: u kunt, afhankelijk van uw behoeften, kiezen uit 3 verzekeringsoplossingen om uw activa te dekken: een brandverzekering voor gebouwen, een cyberverzekering en een brandverzekering voor bedrijven.

Voertuigen: u kunt ook al uw bedrijfsvoertuigen verzekeren met de verzekering Confort Auto Burgerlijke Aansprakelijkheid, Omnium of Mini Omnium.

Bedrijven: opnieuw in samenwerking met AXA Belgium biedt ING Verzekeringen u de mogelijkheid om uw beroepsactiviteit in te dekken met een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en een Arbeidsongevallenverzekering.

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van ING Verzekering? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van ING Verzekering via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

ING Brussel-Marnix
1.9
Gebaseerd op 149 beoordelingen
powered by Google
Ekaterina FedyukovaEkaterina Fedyukova
21:29 11 Aug 23
Helaas is het openen van een rekening bij deze bank onmogelijk. Online applicatie werkt niet (fout met website). Afspraak gemaakt om teruggebeld te worden om een ​​daadwerkelijke afspraak te maken maar niemand nam contact met mij op. Ik geef het op. Op weg naar Wise, die een eenvoudig bedrijfsproces voor het openen van een bankrekening daadwerkelijk kan beheren.
Elisabeth Van UytvenElisabeth Van Uytven
11:06 04 Aug 23
Wout DesmetWout Desmet
10:48 18 Jul 23
Duur, zelden open, bank in het algemeen niet behulpzaam online en dan voor een klein bedrag dat amper 3 maanden open stond door onduidelijke communicatie iemand op de zwarte lijst zetten bij nbb. Wordt gewoon nooit klant bij ING!
Marc GregoireMarc Gregoire
18:49 24 Jun 23
Eén ster omdat je niet minder geeft. Een bank die zich niet bewust is van het begrip klant. Een strategie gericht op haar Nederlandse aandeelhouders, geen serviceaanbod, geen aanbod aan particulieren, een "kleine" en kleine bank.
Yu YuYu Yu
22:09 23 Jun 23
GentGent
19:37 18 Nov 22
Fondsen uit je eigen portefeuille kan je plots niet meer via online banking verkopen omdat je in een advise systeem gepusht wordt waar je nooit zelf voor gekozen bent. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd als je probeert te bellen om dit telefonisch te regelen (3 personen aan de lijn, niemand weet van iets) waarna iemand je nog net niet uitlacht om te mensen dat dit enkel via een kantoor kan. Ik dat kantoor geraak je dan onmogelijk binnen. Ik wil hier enkel nog met alles weg maar word gegijzeld wegens onbereikbaarheid! 0/10
Achraf SaysayeAchraf Saysaye
11:37 17 Aug 22
2 maanden aan het wachten voor opening van zakelijke rekening! Nog steeds niet in orde! Intussen niet aan het geld kunnen! 1 ster is zelfs teveel! klantenservice zegt al een maand dat het deze week in orde moet zijn!!
Steven Van NuffelenSteven Van Nuffelen
22:07 05 Jul 22
ING wat een drama. Ik tracht al een jaar een zichtrekening te sluiten. Papieren getekend, toch blijft die rekening actief en kreeg ik zelfs nog (ongevraagd) een nieuwe kaart opgestuurd. Ondertussen blijven de kosten lopen, vinden ze zeker interessant. Ook spaargeld van onze dochter willen we onderbrengen naar onze nieuwe bank, ook dat geld krijgen we niet vrij. DEGOUTANT! Helaas kan je geen 0 sterren geven, want deze bank is het vertrouwen niet waard en een dikke NUL! Niet dat ING zal reageren op deze comment maar soit, bezint eer ge begint en ga aan deze gansters voorbij in je zoektocht naar een bank.
david Spencerdavid Spencer
11:07 03 Dec 21
Deze bank is niet aan te raden.Beantwoorden er telefoons niet, zelfs niet van hun eigen online helpdesk om gewoon snel mijn nieuwe bankkaart af te halen. Men geraakt er niet binnen.Daarbij héél slechte onvriendelijke service aan de receptie, dames zijn héél grof en onbeleefd, deur gewezen. Schandalig. Ik zal klant worden bij andere bank.
Arn GysselsArn Gyssels
10:49 26 Oct 21
10 keer gebeld om doorgestuurd te worden naar iemand voor de informatie rond huurwaarborg en telkens sturen ze mij door naar hetzelfde start menu zonder de gevraagde opties.voor zo'n grote bank te zijn is jullie communicatie op dit vlak degoutant.
js_loader

Hoe kan ik contact opnemen met ING Verzekering?

U kunt contact opnemen met een adviseur van ING Verzekeringen:

telefonisch via uw mobiele applicatie van ING Banking of door te bellen naar +32 2 464 60 02. Een adviseur staat u te woord van maandag tot vrijdag van 8 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.
In uw dichtstbijzijnde ING-kantoor.
Via hun online contactformulier.

U kunt ING Verzekeringen ook volgen en eventueel contacteren op sociale netwerken via hun Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram en Youtube pagina’s.

De officiële contactgegevens van ING Verzekeringen zijn als volgt

Hoofdkantoor

ING België nv

Marnixlaan 24

B-1000 Brussel

Bedrijfsnummer: BE0403.200.393

Algemeen postadres

ING België nv

Sint-Michielswarande 60

B-1040 Brussel

Telefoon: +32 2 547 21 11

Fax: +32 2 547 38 44

Mail: info@ing.be

Website: http://www.ing.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier