KBC Verzekering logo

KBC VERZEKERING

De geschiedenis van KBC Verzekering

KBC Groep, opgericht in 1998, is ontstaan uit de fusie van twee Belgische banken, Banque CERA en Kredietbank, en ABB Assurances, een Belgische verzekeringsmaatschappij. KBC is een geïntegreerde bankverzekeringsgroep en richt zich voornamelijk op retail-, private banking-, midcap- en kmo-klanten. Haar belangrijkste markten zijn België, Hongarije, Tsjechië, Bulgarije en Slowakije. De onderneming is in mindere mate ook aanwezig in diverse andere landen.

KBC Groep is de overkoepelende maatschappij voor twee grote maatschappijen, KBC Verzekeringen en KBC Bank, die op hun beurt verschillende dochter- en kleindochterondernemingen hebben.

Met zijn 1.200 kantoren en 42.000 werknemers bedient KBC Groep momenteel niet minder dan 13 miljoen klanten.

KBC Assurance-Verzekering

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van KBC Verzekering?

KBC Verzekeringen verdeelt zijn producten via eigen agenten en online.

 • Online inschrijven met de applicatie KBC Mobile. Als u al KBC-cliënt bent, kunt u gemakkelijk online de verzekering van uw keuze aanvragen en uw contract digitaal ondertekenen.
 • Vraag het aan in een kantoor bij een KBC-adviseur door naar het dichtstbijzijnde kantoor te gaan.


Aangezien de verzekeringsproducten en -diensten van KBC Verzekeringen enkel beschikbaar zijn via hun online applicatie of via hun exclusieve agenten, kunnen wij ze helaas niet rechtstreeks aanbieden op Spareo.be.

De mening van Spareo over KBC Verzekering

Welke producten biedt KBC Verzekering aan?

KBC Verzekeringen biedt een brede waaier van oplossingen waarmee haar klanten hun woning, hun voertuig, hun gezin en natuurlijk zichzelf kunnen dekken.

Uw woning verzekeren bij KBC Verzekeringen

KBC Verzekeringen biedt verschillende producten en een verzekeringsdienst aan om uw woning te verzekeren. Of u nu uw hoofd- of tweede woning wilt verzekeren, u kunt ervoor kiezen om, afhankelijk van uw situatie :

 • Brandverzekering huiseigenaar,
 • Brandverzekering voor huurders,
 • Brandverzekering voor de verhuurder.


Bovendien biedt KBC Home Assistance aan. Deze hulpdienst voor uw woning garandeert dat eventuele ernstige en onverwachte problemen in uw woning worden opgevangen.

Uw hypotheek verzekeren

KBC Verzekeringen verdeelt ook de KBC Comfort Hypotheeksaldoverzekering als onderdeel van hun woningverzekering. Deze tak 21 overlijdensverzekering beschermt uw nabestaanden financieel. Als u overlijdt voordat u uw hypotheek heeft afbetaald, dekt KBC Verzekeringen het uitstaande bedrag geheel of gedeeltelijk.

Uw auto verzekeren bij KBC Verzekeringen

Of u nu een auto, een motor, een fiets of een bromfiets bezit, KBC Verzekeringen kan uw voertuig verzekeren met de volgende dekkingen:

 • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid,
 • Volledig omnium,
 • Gedeeltelijk Omnium.


Daarnaast kunt u kiezen voor de volgende verzekeringen en diensten:

 • Bestuurdersverzekering, die u vergoedt voor lichamelijk letsel na een ongeval. Ook als u aansprakelijk wordt gesteld.
 • De KBC-VAB bijstandsverzekering. Deze pechverhelping helpt u als u dringend hulp nodig hebt tijdens een reis of een verplaatsing.
 • Een rechtsbijstandverzekering om bij een schadegeval (ongeval, diefstal, glasbreuk, enz.) rechtsbijstand en bijstand te krijgen.


Uzelf en uw gezin verzekeren met KBC Verzekeringen

KBC Verzekeringen biedt ook een brede waaier aan dekkingen om uzelf en uw gezin in alle omstandigheden te verzekeren:

 • Een reisverzekering die u dekt bij schade tijdens uw reizen. De KBC-reisverzekering kan tijdelijk of permanent zijn en biedt financiële dekking en hulp bij diefstal of verlies van bagage, ziekenhuisopname of annulering van een reis door het overlijden van een familielid.
 • Gezinsverzekering om u te beschermen tegen de financiële gevolgen van schade die u, uw samenwonende partner of uw kinderen door schuld of nalatigheid aan een derde toebrengen.
 • Hospitalisatieverzekering om ervoor te zorgen dat u gedekt bent voor kosten in verband met een ziekenhuisopname die niet gedekt worden door uw ziekenfonds.
 • Ongevallenverzekering om u te beschermen bij ongevallen in uw privé-sfeer (ongevallen in uw huis, in uw tuin, bij het beoefenen van een hobby of sport).
 • Overlijdensverzekering om uw familie te beschermen tegen de financiële gevolgen van uw overlijden. Ze krijgen een bedrag waarmee ze eventuele onvoorziene of structurele kosten kunnen betalen.
 • Uitvaartverzekering om uw familie te beschermen tegen de financiële gevolgen van uw begrafenis. U kiest zelf het bedrag dat u wilt verzekeren en de begunstigde. Dat kan uw familie zijn, een vriend of een begrafenisondernemer.
 • Levensverzekering. KBC Verzekeringen biedt tak 21 en tak 23 levensverzekeringen aan. Naast verzekeringen zijn deze producten ook beleggings- en spaaroplossingen.
 • Cyberfraudeverzekering om uw KBC-bankrekeningen te beschermen tegen geldverlies door fraude of oplichting. Deze verzekering beschermt u ook tegen geldverlies door identiteitsdiefstal. Bovendien kan psychologische bijstand worden verleend bij reputatieschade.

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van KBC Verzekering? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van KBC Verzekering via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

KBC Bank & Verzekering
3.2
Gebaseerd op 27 beoordelingen
powered by Google
Dries De SchepperDries De Schepper
17:31 05 Aug 23
Enorm klantonvriendelijke bank.
Andriy LevkovetsAndriy Levkovets
10:09 22 Mar 23
Informatie verstrekt dat u zonder afspraak langs filiaal 9 tot 12 kunt komen, toen ik een rekening kwam openen werd medegedeeld dat ik hiervoor een afspraak moest maken (geen disclaimer op website hierover).Ook weigerden ze een account te openen, omdat ik alleen maar een lopende rekening wilde gebruiken zonder aanvullende diensten (alsof ik niet goed genoeg voor ze ben). Dat was vernederend.Verspilde tijd en kreeg geen service, de houding is slecht.
Vinciane LarocheVinciane Laroche
06:58 09 Dec 22
Sandra OSandra O
12:13 04 Nov 22
Lassaad FekihLassaad Fekih
08:28 22 Feb 22
William MortelmansWilliam Mortelmans
10:46 15 Feb 22
Helpdesk bereiken enkel mogelijk nadat je een eeuwigheid naar een wacht tune hebt geluisterd. Schande!!
kristi dushkukristi dushku
13:33 22 Nov 21
Zeer goede bank, biedt goede diensten en de app is goed.
Peter HulscherPeter Hulscher
18:16 24 Oct 21
Smartphones zijn NIET veilig (dankzij de overheid die geen regelgeving omtrent ondersteuning van updates heeft). Ondersteuning bij de meeste fabrikanten is 2 jaar hooguit en de updates om gaten te dichten (zeker bij Android) komen maar eens in de 6 maanden of als je geluk heb 1 x per jaar uit.In die tussen tijd loop je rond met een gaten kaas die langs alle kanten gehackt kan worden!Wat doet KBC, ze besluiten om volop in te zetten op smartphones en pc gebruikers te laten vallen en die te dwingen om over te stappen op (onveilig) smartphone gebruik.Zie bericht KBC 24/10/2021Beste heer,Je gebruikt regelmatig de functie "Inkomsten & Uitgaven" in KBC Touch om een overzicht te krijgen van specifieke uitgaven. Vanaf dit weekend zie je enkel nog de inkomsten en uitgaven die je deed sinds 1 januari 2020. Vanaf november verdwijnt deze functie helemaal uit KBC Touch. Maar geen nood, we hebben een uitstekend alternatief.Ook in KBC Mobile op je smartphone krijg je namelijk slimme inzichten over je inkomsten en uitgaven. Da's zelfs nog handiger, want zo heb je die informatie altijd en overal bij de hand. Ontdek zeker hoe het werkt: open KBC Mobile en je vindt de overzichten op het eerste scherm in je nieuwsoverzicht.Met vriendelijke groeten,je KBC-team
Verandering van de vraag... stop met het financieren van fossiele brandstoffen in Tsjechië! Zeg NEE tegen fossiele brandstoffen en JA tegen alternatieve energiebronnen!
Claudio CasiniClaudio Casini
07:41 03 May 18
Ik heb al vernomen dat KBC nog steeds investeert in steenkool in Tsjechië. Ik kan niet geloven dat de mensen die bij KBC werken het een goed idee vinden om te investeren in de meest vervuilende energiebron.
Arne RArne R
07:21 03 May 18
KBC investeert in Tsjechië enkele honderden miljoenen euro's in fossiele brandstoffen. Het wordt tijd dat ze veranderen.
Davy SzemiotDavy Szemiot
17:34 15 Sep 16
Deze mensen helpen u met fraude en zorgen dat dit opgelost wordt..
Carina V.w.Carina V.w.
11:14 18 Mar 16
als ge niet in Belgie woont ,en u heeft een bank rekeninguw bankkaarten vervallen , dan hebt ge een probleem ,je kan ze niet activeren , dus niet gebruiken , ze sturen alles op naar uw adres, dan begint het pas, door nieuwe bankkaarten aan te vragen word de oude vernietigd,zo doende dat ge blok staat ,geen geld meer kan afhalen ,niet meer online kan gaan , wij zijn klant van 1982 , nooit zoiets mee gemaakt ,WAT EEN SERVICE ,wordt er pisnijdig van
js_loader

Hoe kan ik contact opnemen met KBC Verzekeringen?

Als u al cliënt bent bij KBC Verzekeringen, raden we u aan contact op te nemen met een van hun adviseurs via hun Kate-dienst in de KBC Mobile-applicatie. Klik daarvoor op het “Kate”-icoontje rechtsboven in uw scherm en stel uw vraag. In de meeste gevallen krijgt u de hulp van deze virtuele assistent. Indien nodig brengt de assistent u in contact met KBC Live.

Bent u geen klant van KBC Verzekeringen of beschikt u niet over de applicatie KBC Mobile, dan kunt u contact opnemen met KBC Live op 078.152.154. Een adviseur staat u elke werkdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur te woord.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met het KBC-kantoor van uw keuze.

Tot slot kunt u KBC Verzekeringen volgen op sociale netwerken via hun Twitter- en Youtube-pagina’s.

De officiële contactgegevens van KBC Verzekeringen zijn als volgt:

Postadres

KBC Verzekeringen NV
Professor Roger Van Overstraetenplein, 2
3000 Leuven
België

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier