pv assurance logo

p&v verzekeringen

De geschiedenis van P&V Verzekeringen

P&V, een acroniem voor “Prévoyance & Voorzorg”, werd opgericht in 1907 en is een Belgische verzekeringsmaatschappij die deel uitmaakt van de P&V Groep. P&V Verzekeringen is een maatschappij uit de sociale economie waarvan het handelen wordt geleid door waarden als nabijheid, solidariteit en samenwerking. Als coöperatieve onderneming herinvesteert P&V Verzekeringen de winst die zij maakt hoofdzakelijk in haar verzekeringsmaatschappijen om hun financiële soliditeit en de kwaliteit van hun producten en diensten te waarborgen.

P&V Verzekeringen heeft momenteel meer dan 300 adviseurs in dienst die werkzaam zijn in meer dan 80 kantoren in heel België.

P&V Verzekering

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van P&V Verzekeringen?

P&V Verzekeringen biedt haar producten aan particulieren, zelfstandigen, bedrijven en instellingen. Hun verzekeringen en diensten worden verdeeld via een netwerk van exclusieve P&V-agenten.

Indien u een product van P&V Verzekeringen wenst te onderschrijven, kunt u

 • Contact opnemen met een adviseur van P&V Verzekeringen via een van de communicatiemiddelen die onderaan de pagina staan vermeld.
 • Het online aanvraagformulier invullen dat beschikbaar is op hun website.


In alle gevallen wordt u in contact gebracht met een P&V-adviseur met wie een afspraak wordt gemaakt. U kunt dan kiezen om naar het kantoor te komen of om de nodige stappen te ondernemen per telefoon, e-mail of videoconferentie.

De mening van Spareo over P&V Verzekeringen

Welke producten biedt P&V Verzekeringen aan?

P&V Verzekeringen biedt een breed scala aan verzekeringsoplossingen voor particulieren en professionals.

P&V verzekeringen voor particulieren

Of u nu uw voertuig, uw woning of uw gezin wilt beschermen, maar ook wilt sparen en beleggen, P&V Assurances verdeelt talrijke producten die aan uw behoeften zijn aangepast:

P&V Verzekering voor uw voertuig

P&V Assurantiën verdeelt verschillende producten om uw mobiliteit te dekken:

 • Autoverzekering: 3 autoverzekeringsformules om uw auto te dekken volgens uw behoeften (Verplichte RC, Mini-Omnium, Full-Omnium). U kunt ook kiezen voor een pakket à la carte.
 • Motorverzekering: net als bij de autoverzekering kunt u kiezen uit Verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid, Mini Motor of Volledig Motor om uw motor te beschermen.
 • Fietsverzekering: of u nu een klassieke of elektrische fiets, een elektrische scooter, een bakfiets of elektrische bakfiets, een scooter of elektrische step, een hoverboard, een gyropod of een elektrische rolstoel hebt, P&V biedt een uitgebreide verzekering om u veilig op weg te helpen.
 • Zachte mobiliteitsverzekering: dit is een verzekering die u dekt wanneer u zich per auto of gedeelde scooter en met het openbaar vervoer verplaatst.
 • Stacaravanverzekering: voor de dekking van uw stacaravan in België en in het buitenland.
 • Autoverzekering voor jonge bestuurders: voor jonge bestuurders biedt deze verzekering heel wat voordelen zoals een verlaging van de verzekeringspremie, een BOB-garantie en een dubbel zo snelle progressie van de bonus-malus.


P&V-verzekering voor uw huis en gezin

Om uw woning en uw gezin te beschermen, kunt u kiezen voor de volgende P&V-verzekeringsproducten:

 • Aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin, die de financiële gevolgen dekt van schade die u of een lid van uw gezin veroorzaakt aan een derde, waar ook ter wereld. Deze verzekering omvat Rechtsbescherming.
 • Opstalverzekering, die u als huurder of eigenaar vergoedt voor schade door brand of waterschade in uw woning.
 • Overlijdensrisicoverzekering die uw gezin financieel beschermt. Bij uw overlijden ontvangen uw nabestaanden een bedrag waarmee zij bijvoorbeeld de opvoeding van uw kinderen of uw begrafeniskosten kunnen betalen. U bepaalt zelf het bedrag en de duur van deze verzekering.
 • Juridische bescherming om juridische bijstand en concrete hulp te krijgen bij een geschil, een ongeval of een misverstand.
 • Bijstand in het buitenland om u en uw gezin te beschermen als u op reis gaat. U profiteert onder meer van de dekking van uw medische kosten in het buitenland en uw repatriëring.
 • Ongevallenverzekering om u en uw gezin te beschermen tegen de financiële gevolgen van een ongeval tijdens uw vrije tijd.


Spaar- en beleggingsoplossingen

Tot slot biedt P&V Verzekeringen haar particuliere klanten verschillende spaar- en beleggingsoplossingen via de volgende producten:

 • Pensioensparen,
 • Sparen op lange termijn,
 • Niet-fiscaal sparen en beleggen,
 • P&V Fondsen.


P&V Verzekeringen voor professionals

Als u ondernemer bent, biedt P&V Verzekeringen u bescherming voor uw bedrijf, uzelf en uw personeel via een breed scala aan producten.

P&V Verzekeringen voor bedrijven

P&V Verzekeringen biedt verzekeringsoplossingen die aangepast zijn aan de specifieke activiteiten en behoeften van professionals:

 • Objectieve aansprakelijkheidsverzekering die uw aansprakelijkheid dekt voor schade veroorzaakt aan anderen als gevolg van brand of explosie in uw bedrijfsruimte die toegankelijk is voor het publiek.
 • Brandverzekering, die uw bedrijfsruimte dekt bij brandschade en vele andere risico’s. Deze verzekering kan op maat worden gemaakt om bijvoorbeeld uw inboedel te verzekeren.
 • Bedrijfsonderbrekingsverzekering om uw verliezen te compenseren als uw bedrijf stopt of vertraagt door een ramp.
 • Rechtsbijstandverzekering om juridische bijstand te genieten bij een geschil in verband met uw beroepsactiviteit.
 • Machinebreukverzekering die u vergoedt voor de kosten van vervanging of reparatie van uw machines na een gedekt verlies.
 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ter dekking van de financiële gevolgen van door uw bedrijf veroorzaakte schade aan derden.
 • Aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders om het financiële verlies te dekken dat u als bestuurder aan uw bedrijf kunt toebrengen als gevolg van een fout of nalatigheid in de uitvoering van uw taken.
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering om u te beschermen als u aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan een cliënt die u heeft geadviseerd over complexe kwesties of tijdens het verlenen van intellectuele diensten.

P&V-verzekering voor ondernemers

Voor ondernemers zelf biedt P&V spaaroplossingen en een verzekeringsproduct speciaal voor hen:

 • Aanvullend Vrij Pensioen voor Zelfstandigen (PLCI) waarmee u kunt sparen voor uw pensioen en tegelijk fiscale voordelen geniet. U kunt de waarborgen uitbreiden met een sociale PLCI om uw gezin te beschermen. Als u als onderneming actief bent, kunt u bovendien de sociale PLCI combineren met een EIP of, buiten de onderneming, met een CPTI.
 • Een 24-uursverzekering om u als zelfstandige bedrijfsleider te beschermen. Zowel in uw beroepsleven als in uw privéleven.


P&V-verzekering voor werknemers

Als bedrijfsleider kunt u ook een beroep doen op P&V voor een verzekering die uw werknemers en hun gezin financieel beschermt bij arbeidsongeschiktheid of overlijden, of die hen spaargeld verschaft dat beschikbaar is wanneer ze met pensioen gaan:

 • Een arbeidsongevallenverzekering. Deze verzekering is wettelijk verplicht als u werknemers in dienst hebt en dekt hen tegen de financiële gevolgen van ongevallen die zich voordoen tijdens hun werk of op weg van en naar het werk.
 • Dekking eigen risico. Dit is een aanvullende uitkering die u samen met de arbeidsongevallenverzekering kunt afsluiten. Deze dekking is vooral nuttig als u werknemers heeft met een salaris dat hoger is dan de wettelijke salarisgrens. Hiermee kunt u hen beschermen tegen een aanzienlijk inkomensverlies als gevolg van een arbeidsongeval.
 • Groepsverzekering voor een aanvullend pensioen voor uw werknemers.

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van P&V Verzekeringen? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van P&V Verzekeringen via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

P&V Verzekeringen
3.4
Gebaseerd op 201 beoordelingen
powered by Google
Renate KaspereitRenate Kaspereit
22:31 30 Jan 24
Kan alleen maar zeggen dat ik niets anders dan positieve ervaringen heb gehad bij P&V Verzekeringen
Laurent CamermanLaurent Camerman
15:10 19 Dec 23
Heb er geen woorden voor hoe ONTEVREDEN ik ben van deze maatschappij!! Gevraagd om de correspondentie en factuur volgens mijn nieuw adres te laten verlopen. Maar neen... Nu krijg ik een brief van een advocaat voor minnelijke invordering. Dit had kunnen vermeden worden als men het dossier beter had opgevolgd. Goede raad: ga er asjeblieft NIET mee in zee. Problemen van begin tot einde. Blij dat ik er vanaf ben. Nooit meer.
Pascale BylooPascale Byloo
18:26 16 Dec 23
Gezgin GezginGezgin Gezgin
22:35 15 Dec 23
Verzekeringsgebouw…
juan peinadojuan peinado
10:53 13 Dec 23
Annick Dassy is verantwoordelijk voor mijn map en beantwoordt nooit e-mails of haar telefoon, ik ben het beu om betaling voor mijn skateboard te eisen. Een ramp. Huur deze service niet in
Sofie TimmermansSofie Timmermans
20:19 21 Dec 22
Pv mark Ternat top team
Joyce VerswyvelJoyce Verswyvel
14:41 30 Aug 22
Ik probeer al meer dan 2 maanden jullie te contacteren, zonder resultaat. Zowel via mail als telefonisch: geen reactie, er wordt niet opgenomen wanneer ik zelfs uren aan de lijn blijf wachten. Ik zal het met een aangetekend schrijven dan maar proberen en wanneer dat niet lukt, per advocaat. Schande.
Ives CelenIves Celen
14:25 17 Aug 22
Barslechte verzekeringsmaatschappij door het eindeloos aanslepen van het schadegeval. Gebrek aan initiatief en daadkracht zorgt voor een langdurige afhandeling mede dat elk punt van de schade betwist wordt met een belemmering en vertraging tot gevolg. Verder worden veronderstellingen als feiten aangenomen wat tot een absolute chaos leidt. Goed voor mensen met een engelengeduld, de schadevergoeding daarentegen is een andere vraag.
guido de catguido de cat
19:46 25 May 22
Jullie moesten u schamen,in de reclame clip vliegt er een hondje uit de fiestsmand ,,schandalig,,haal die clip van de buis
Jasper Van BraekelJasper Van Braekel
11:50 26 Oct 21
Jammer dat ik geen 0 sterren kan geven. Slechte communicatie, slechte klantendienst. Doen verhogingen die bijna niet te betalen zijn. Ronduit slecht!
js_loader

Hoe kan ik contact opnemen met P&V Verzekeringen?

Als u al klant bent bij P&V Verzekeringen kunt u eenvoudig contact opnemen met uw P&V adviseur door hun online formulier in te vullen. Op basis van de informatie die u verstrekt, wordt uw adviseur herkend en zal deze zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Als u nog geen klant bent bij P&V Insurance, kunt u hen contacteren

 • Telefonisch op 02.210.95.80. Een medewerker staat u te woord van maandag tot donderdag, van 8.30 tot 17 uur en op vrijdag van 8.30 tot 16 uur.
 • Vind de contactgegevens van een P&V agent in uw buurt.


De officiële contactgegevens van P&V Verzekeringen zijn als volgt:

Postadres

P&V Insurance S.C.
Koningsstraat 151
1210 – Brussel

Erkenningsnummer: 0058

Bedrijfsnummer: 0402.236.531 – RPR Brussel

Tel: 02.210.95.80

Website : www.pv.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier