Santé vet

De geschiedenis van Santé Vet​

Sinds zijn oprichting in 2003 heeft SantéVet het voortouw genomen op het gebied van ziektekostenverzekeringen voor huisdieren in Frankrijk. Als dochteronderneming van La Compagnie des Animaux richt SantéVet zich op ziektekostenverzekeringen voor honden, katten en NAC’s (New Pet Animals) en werkt als een onderlinge verzekeringsmaatschappij door het vergoeden van dierenartskosten. Het doel van het bedrijf is om de beste diergeneeskundige zorg toegankelijk te maken voor alle huisdiereigenaren.

Sinds 2015 is SantéVet ook aanwezig in België en biedt verschillende allriskverzekeringen voor honden en katten. Met deze verzekering kunnen eigenaren tot 90% van de veterinaire kosten vergoed krijgen in geval van ziekte, ongeval of operatie. Elk plan omvat ook een preventiepakket waarmee voorspelbare en geplande gezondheidskosten zoals vaccinaties, ontworming, sterilisatie en controles worden vergoed.

SantéVet heeft momenteel meer dan 150 medewerkers in dienst om meer dan 280.000 huisdiereigenaren in Frankrijk en België van dienst te zijn.

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van Santé Vet?

De verzekeringspakketten van SantéVet worden in België zowel via directe kanalen als via makelaars verdeeld.

 • Rechtstreeks intekenen op een SantéVet-verzekering: u kunt een gratis gepersonaliseerde offerte aanvragen via de website van SantéVet of telefonisch met de hulp van een van hun adviseurs.
 • Inschrijving op een SantéVet verzekering via een makelaar: indien u een SantéVet huisdierenverzekering wenst in te schrijven via een makelaar, nodigen wij u uit het offerteaanvraagformulier in te vullen dat beschikbaar is door op de onderstaande link te klikken en het gewenste product te specificeren.

De mening van Spareo over Santé Vet

Welke producten biedt Santé Vet aan?

SantéVet verdeelt verschillende verzekeringspakketten voor huisdieren om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de gezondheids- en zorgbehoeften van uw huisdier.

Honden-, puppy-, katten- en kittenverzekering van SantéVet

Of u nu een hond, een puppy, een kat of een kitten hebt, u kunt de hoogte van de vergoeding van uw dierenartskosten kiezen aan de hand van 3 formules:

 

LIGHT

CONFORT

PREMIUM

Dekking*

50 %

70 %

90 %

Jaarlijks eigen risico

20 €

40 €

60 €

Jaarlijks maximum

1100 €

1500 €

2200 €

Jaarlijks preventiepakket**

20 €

50 €

80 €

SantéVet Noodgevallen***

✔️

✔️

✔️

* Dekking: alle SantéVet-contracten zijn Omnium en vergoeden u (tot uw formule en binnen uw jaarlimiet) voor :

 • Onvoorziene kosten van ziekte, operaties en ongevallen zoals
  • operaties,
  • consultaties,
  • scans, MRI’s, echo’s,
  • Ziekenhuisopname, anesthesie,
  • Alternatieve geneeskunde (acupunctuur, osteopathie,…),…
 • De te verwachten kosten om uw huisdier in goede gezondheid te houden en waarvoor elke SantéVet-formule een Preventiepakket omvat. Deze kosten omvatten bijvoorbeeld
  • Ontworming,
  • Vaccins,
  • Antiparasitica,
  • Gezondheidscontrole,
  • Sterilisatie,
  • Identificatie.


** Het jaarlijkse preventiepakket is een enveloppe die u ter beschikking wordt gesteld om deel te nemen aan de terugbetaling van “te verwachten” zorgkosten. Deze enveloppe wordt op elke verjaardagsdatum van uw SantéVet-contract vernieuwd. Het preventiepakket kan onmiddellijk na uw abonnement worden gebruikt. Het jaarlijkse eigen risico wordt immers niet toegepast op dit pakket.

*** SantéVet Emergency is de nieuwe telefonische hulpdienst van SantéVet. Deze dienst is inbegrepen in alle abonnementen en is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar in geval van vergiftiging, ongeval of bloeding van uw huisdier. U krijgt een professionele beoordeling van de situatie, advies over eerste hulp en vervoer naar een spoedkliniek voor huisdieren.

De inschrijving op een SantéVet huisdierenverzekering gebeurt zonder gezondheidsvragenlijst.

Er zijn wel wachttijden om te bevestigen dat het dier op het moment van inschrijving in goede gezondheid verkeert. Bij SantéVet zijn deze termijnen als volgt vastgesteld:

 • Dekking voor ongevallen: 15 dagen,
 • Dekking voor ziekten: 60 dagen,
 • Dekking voor operaties na ziekte: 6 maanden.


Hoeveel kost een SantéVet honden-, puppy-, katten- of kittenverzekering?

De prijs van een SantéVet verzekering hangt af van de soort en de leeftijd van uw huisdier op het moment van aankoop. Om een nauwkeurige offerte en een voorstel op maat te ontvangen, is het daarom noodzakelijk om een aantal gegevens aan SantéVet te verstrekken via hun online offerteaanvraagformulier of door telefonisch contact op te nemen met een van hun diergezondheidsadviseurs.

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van Santé Vet? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van Santé Vet via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

Hoe kan ik contact opnemen met Santé Vet?

Als u vragen heeft of aanvullende informatie wenst, kunt u contact opnemen met SantéVet:

 • Telefonisch op 02.613.16.48. Een adviseur staat u te woord van maandag tot vrijdag, van 9 tot 17 uur.
 • Online via hun contactformulier.


U kunt SantéVet ook volgen op sociale netwerken via hun pagina’s Facebook, Youtube, Instagram en Twitter.

De officiële contactgegevens van SantéVet zijn als volgt:

Postadres:

VetAssur – Hoofdkantoor
35 Rue de Marseille
CS 50623
69366 Lyon Cedex 07
Frankrijk

Bedrijfsnummer: RCS Lyon B 449 826 752

ORIAS-nummer: 07 003 163

In België vallen de verzekeringsproducten van SantéVet onder de Belgische wetgeving en worden zij gedekt door AXA Belgium SA (verzekeringsmaatschappij erkend onder nummer 0039).

Telefoon (België): 02 613 16 48

Website (België): www.santevet.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier