Vab Bijstand Logo

VAB bijstand

De geschiedenis van VAB Bijstand

VAB, opgericht in 1924, is een autoclub die gespecialiseerd is in pech- en reisbijstand. VAB streeft ernaar de stilstandtijd te beperken en de belangen van haar leden bij de overheid te verdedigen in geval van een schadegeval via een brede waaier van producten en diensten. Daarnaast biedt VAB in samenwerking met KBC Verzekeringen een optimale bescherming van hun mobiliteit en reizen.

VAB

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van VAB Bijstand?​

VAB biedt haar bijstands- en verzekeringsproducten aan particulieren en professionals aan via verschillende directe kanalen en via verschillende tussenpersonen.

Rechtstreeks intekenen op VAB Assistance producten

Rechtstreeks intekenen op VAB producten kan op de volgende manieren:

 • Online via hun website,
 • Door telefonisch of per e-mail contact op te nemen met hun klantendienst,
 • Door naar de receptie van hun hoofdkantoor te gaan.


Abonnement via een tussenpersoon

VAB verdeelt zijn producten ook via reisbureaus en makelaars.

Indien u een VAB-product wenst te onderschrijven via een makelaar en zo wenst te genieten van professioneel advies en bijstand, nodigen wij u uit het offerteaanvraagformulier in te vullen door op de onderstaande link te klikken en aan te geven op welk(e) VAB Assistance product(en) u wenst in te tekenen.

De mening van Spareo over VAB Bijstand

Welke producten biedt VAB Bijstand aan?​

VAB biedt particulieren talrijke bijstandsproducten die door VAB worden gedekt, alsook verscheidene verzekeringsproducten die door KBC Verzekeringen worden onderschreven.

VAB assistentie diensten

VAB biedt een aantal bijstandsoplossingen om u te helpen bij uw mobiliteit en reizen:

 • Pechverhelping: u bent 24/7 gedekt in de hele Benelux in geval van pech of een ongeval met uw voertuig. Een onbeperkt aantal interventies wordt aangeboden. Ongeacht de leeftijd van uw voertuig. Dit no-excess product dekt ook tot € 400 aan FAST-kosten.
 • Motor Assistance: u krijgt 24/7 gespecialiseerde bijstand in de hele Benelux bij pech of een ongeval met uw motor. Er wordt een onbeperkt aantal interventies aangeboden. Ongeacht de leeftijd van uw motor. Dit no-excess-product dekt ook tot € 400 aan FAST-kosten.
 • Bicycle Assistance: u bent 24/7 gedekt bij pech of een ongeval met uw motor in de hele Benelux. Een onbeperkt aantal interventies wordt aangeboden, zonder eigen risico, voor vele soorten fietsen (racefietsen, elektrische fietsen en scooters tot 50 cc). In 80% van de gevallen helpt VAB u onmiddellijk ter plaatse.
 • Rolstoelassistentie: bij een ongeval of pech met uw rolstoel bent u 24/7 in heel België gedekt, zonder beperking van het aantal interventies. Naast de bijstand geniet u van de herstelling van uw rolstoel of scootmobiel wanneer deze onverwachts geïmmobiliseerd wordt ten gevolge van een contractueel gedekte gebeurtenis.
 • Reisbijstand: die kan jaarlijks of tijdelijk zijn, VAB reisbijstand is medische bijstand voor mensen 24 uur per dag, 7 dagen per week, overal ter wereld, zonder eigen risico. Uw medische kosten in het buitenland zijn gedekt tot 1.000.000 euro. U profiteert ook van een tussenkomst voor uw verblijfskosten als u uw vakantie moet uitstellen ten gevolge van een epidemie, een natuurramp of een terroristische daad, evenals de dekking van uw repatriëring in geval van een lichamelijk ongeval of ziekte. Ten slotte bent u ook gedekt bij een vervroegde terugkeer als gevolg van een ernstige ziekte, schade aan uw woning of het overlijden van een familielid.


De VAB-verzekeringsproducten van KBC Verzekeringen

 • Fietsverzekering: of u nu een elektrische fiets hebt (tot 25 km/u) of een stadsfiets, deze VAB-verzekering biedt u een wereldwijde bescherming tegen diefstal of schade tot 6 maanden na de aankoop van uw voertuig. U wordt vergoed voor de kosten van diefstal en voor onvoorziene schade die uw fiets onbruikbaar maakt. Indien nodig helpt VAB u ook om uw reis voort te zetten of u thuis te brengen. U kunt maximaal € 2.000 voor een stadsfiets en € 10.000 voor een elektrische fiets verzekeren.
 • Annuleringsverzekering: deze wereldwijde verzekering dekt u 24/7 in geval van annulering, onderbreking of wijziging van reizen, ook in België en vanaf één nacht. Uw annuleringskosten kunnen worden terugbetaald tot € 2.500 per persoon en per reis (met een maximum van € 10.000 per gezin). U kunt er echter voor kiezen om deze bedragen te verdubbelen. Als u uw vakantie vroegtijdig moet onderbreken, krijgt u bovendien de resterende vakantiedagen vergoed.


VAB-arrangementen

VAB biedt ook een combinatie van verschillende van hun producten aan tegen aantrekkelijke tarieven:

 • Het VAB Assistance Pakket: dit pakket combineert bijstand bij een ongeval of autopech in Europa met persoonlijke medische bijstand wereldwijd.
 • Het VAB Vakantiepakket: met dit pakket profiteert u van medische bijstand voor mensen over de hele wereld en een annuleringsverzekering.
 • De VAB Multi Formule: deze meest complete formule biedt u dekking bij een ongeval of autopech in Europa en bij een ongeval of fietspech in de Benelux, persoonlijke medische bijstand, een bagageverzekering en een annuleringsverzekering overal ter wereld.


Producten aangeboden door VAB Bijstand voor professionelen

Dankzij VAB Assistance Entreprises kunnen ook professionals hun onverwachte kosten en verliezen tijdens hun reizen tot een minimum beperken. VAB zorgt ervoor dat uw bedrijfsvoertuigen en medewerkers in alle omstandigheden mobiel blijven dankzij pechverhelping en tal van diensten zoals vervangende voertuigen, wereldwijde medische bijstand en fietsbijstand.

 • Pechverhelping: u krijgt 24/7 bijstand voor uw bedrijfsvoertuigen en die van uw medewerkers. In de Benelux en in heel Europa.
 • Fietsbijstand: VAB staat uw werknemers bij in geval van fietspech in de Benelux.
 • Reisbijstand: uw werknemers krijgen bijstand bij een ongeval of ziekte in het buitenland.

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van VAB Bijstand? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van VAB Bijstand via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

Hoe kan ik contact opnemen met VAB Bijstand?

Voor vragen, klachten of suggesties over de producten van DAV Assistance kunt u contact opnemen met een adviseur via de volgende kanalen

 • Per e-mail door uw e-mail te sturen naar contact@vab.be of door het online contactformulier op hun website in te vullen.
 • Per telefoon door te bellen naar 03.253.61.11. Een VAB-adviseur staat u te woord van maandag tot donderdag van 9 tot 18 uur en op vrijdag van 9 tot 12.30 uur.
 • Via chat door te klikken op het gele vakje “Stuur een bericht” rechts onderaan het scherm op hun website.
 • Door het hoofdkantoor van VAB te bezoeken op het onderstaande adres. De receptie is elke werkdag geopend van 8.30 tot 17.15 uur.
 • Door uw dichtstbijzijnde VAB-verkooppunt te bezoeken.


Goed om te weten: als u al een VAB-product hebt afgesloten via een makelaar, wordt u aangeraden contact op te nemen met de makelaar als u vragen hebt.

De officiële contactgegevens van VAB zijn als volgt:

Postadres

VAB NV – Maatschappelijke zetel
Pastoor Coplaan, 100
2070 – Zwijndrecht

Bedrijfsnummer: BE 0436.267.594 RPM Antwerpen

Telefoon : 03.253.61.11

Email : contact@vab.be

Website : www.vab.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier