vivum logo

vivium

De geschiedenis van Vivium

Vivium is een merk van de P&V Groep, een Belgische verzekeringsmaatschappij opgericht in 1907. Als coöperatieve vennootschap herinvesteert de P&V Groep haar winst in haar organisatie om de stabiliteit van haar verzekeringsmerken zoals Vivium te waarborgen en om haar consumenten de best mogelijke producten en diensten tegen de juiste prijs te kunnen aanbieden.

Vivium heeft een toonaangevende expertise in algemene verzekeringen, levensverzekeringen en groepsverzekeringen. Het merk behoort in bepaalde segmenten tot de top 3 van de Belgische verzekeringsmarkt. Daarnaast is Vivium voortdurend op zoek naar innovatieve verzekeringsoplossingen. Dit geldt zowel voor particulieren (bijvoorbeeld door rekening te houden met nieuwe samenlevingsvormen) als voor professionals (bijvoorbeeld in de sector van de groepsverzekeringen).

Dankzij de samenwerking met een groot netwerk van ervaren onafhankelijke makelaars die voortdurend worden bijgeschoold, krijgen de klanten van Vivium professioneel advies over verzekeringen. Tot op heden hebben meer dan 700.000 particuliere en zakelijke klanten een beroep gedaan op Vivium om hun huis, bedrijf en gezin te beschermen.

Vivium

Wie en hoe kan ik intekenen op producten van Vivium?

Vivium verdeelt zijn verzekeringsproducten aan particulieren en vrije beroepen (zelfstandigen, kmo’s en grote ondernemingen) uitsluitend via een partnerschap met meer dan 1000 onafhankelijke makelaars.

Indien u een verzekering bij Vivium wenst af te sluiten, vul dan ons offerteaanvraagformulier in en vermeld het (de) Vivium product(en) van uw keuze.

De mening van Spareo over Vivium

Welke producten biedt Vivium aan?

Vivium biedt een breed scala aan verzekeringsproducten voor haar particuliere en professionele klanten.

Vivium verzekeringen voor particulieren

Vivium biedt een breed scala aan verzekeringen voor particulieren om hen in alle omstandigheden te dekken:

Vivium Mobiliteitsverzekering

 • Autoverzekering: u kunt ervoor kiezen om uw auto te verzekeren met de Vivium Aansprakelijkheidsverzekering en aan te vullen met een Omnium- of Mini-Omniumverzekering. Vivium verdeelt ook 3 verzekeringsformules voor bestuurdersbescherming, een rechtsbijstandsverzekering en 4 bijstandsformules.
 • Motorverzekering: naast de aansprakelijkheidsverzekering voor motoren verdeelt Vivium zowel een mini-Omnium als een klassieke Omnium om een maximale bescherming te genieten. Daarnaast kunt u ook een bestuurdersverzekering, een rechtsbijstandsverzekering en 4 bijstandspakketten afsluiten.
 • Stacaravanverzekering: naast de verplichte WA-verzekering biedt Vivium u de mogelijkheid om de dekking van uw stacaravan aan te vullen met een klassieke Omnium of een mini-omnium. U kunt ook kiezen uit 3 verzekeringspakketten voor bestuurdersbescherming, een rechtsbijstandsverzekering en 4 bijstandspakketten.
 • Fietsverzekering: De Vivium Fietsverzekering biedt u een uitgebreide basisdekking voor diefstal en materiële schade, en bijstand is altijd inbegrepen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen deze verzekering aan te vullen met een letselschadedekking voor u en uw naasten en een rechtsbijstandverzekering.

Vivium opstalverzekering

Of u nu eigenaar of huurder bent, Vivium biedt een brede waaier aan dekkingen om uw woning te verzekeren volgens uw behoeften:

 • Brandverzekering: deze verzekering biedt u een uitgebreide basisdekking. Uw woning en inboedel zijn verzekerd tegen brand, ontploffing, blikseminslag, storm, natuurrampen, waterschade en vele andere rampen. Bovendien kunt u deze garanties uitbreiden dankzij 3 bijkomende opties (indirecte schade, wettelijke bescherming en diefstal en vandalisme van de inboedel).
 • Home Assistance: in geval van nood zorgt Vivium Home Assistance ervoor dat er zo snel mogelijk een hersteller bij u thuis komt. Vivium werkt hiervoor samen met erkende vaklui in tal van sectoren zoals loodgieterij, slotenmakerij, verwarming, elektriciteit en dakbedekking. Als de herstelling dringend is en essentieel om in de woning te kunnen blijven wonen, betaalt Vivium de verplaatsingskosten en het eerste uur werk.

Vivium gezinsverzekering

Om uw gezin te beschermen, biedt Vivium verschillende verzekeringsoplossingen:

 • Gezinsverzekering: De gezinsaansprakelijkheidsverzekering van Vivium dekt de financiële gevolgen van schade die u of uw gezinsleden aan derden toebrengen en waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld. En dit in de meest uiteenlopende gevallen.
 • Gewaarborgde inkomensverzekering: tegen een maandelijkse premie kunt u met Vivium uw inkomen beschermen in geval van ziekte of ongeval. Voor de duur van uw arbeidsongeschiktheid ontvangt u een maandelijks bedrag bovenop de bijdrage van uw ziekenfonds. Het niveau van dit bedrag hangt af van het niveau van uw arbeidsongeschiktheid. U kiest zelf de omvang van deze bescherming (tot 80% van uw inkomen) en de manier waarop de premie wordt berekend.
 • Ongevallenverzekering voor het huishouden: deze verzekering, die wettelijk verplicht is, dekt het personeel dat u thuis in dienst heeft (huishoudster, tuinman, babysitter of klusjesman) tegen ongevallen die zich voordoen in uw woning maar ook op weg naar uw werk.
 • Ongevallenverzekering privéleven: deze dekking beschermt u en uw gezin bij ongevallen die zich in uw privéleven voordoen en u beletten uw gezins- en/of beroepsactiviteiten uit te oefenen. U geniet onder meer medische kosten, dekking van inkomensverlies, bijstand en overlijdensdekking (bijkomende waarborg).

Vivium overlijdensverzekering

Tot slot biedt Vivium 2 verzekeringsoplossingen om uw nabestaanden te beschermen tegen de financiële gevolgen van uw overlijden:

 • Overlijdensverzekering: deze verzekering beschermt uw nabestaanden financieel na uw overlijden. U kiest zelf de looptijd en de duur van het contract en het uit te keren bedrag.
 • Schuldsaldoverzekering: deze dekking verzekert de terugbetaling, geheel of gedeeltelijk, van het uitstaande bedrag van uw lopende krediet om uw nabestaanden te beschermen bij uw overlijden.

Vivium verzekeringen voor professionals

Ook voor zelfstandigen, kmo’s en grote ondernemingen biedt Vivium tal van verzekeringsoplossingen:

Vivium bedrijfswagenverzekering

Vivium verdeelt tal van verzekeringsoplossingen om uw bedrijfsvoertuigen te verzekeren. Of het nu gaat om een auto, motor of bestelwagen, u kunt kiezen uit de volgende dekkingen:

 • Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering: deze verplichte verzekering dekt materiële en lichamelijke schade aan derden (inclusief inzittenden van uw voertuigen).
 • Omnium: naast de burgerlijke aansprakelijkheid kunt u kiezen voor een klassieke omnium of een mini-omnium om uw voertuigen te beschermen tegen materiële schade veroorzaakt door talrijke ongevallen.
 • Bestuurdersverzekering: deze dekking beschermt de verzekerde bestuurders van uw voertuigen bij een ongeval, volgens 3 formules. Medische kosten worden gedekt en men ontvangt een vergoeding in geval van tijdelijke of permanente invaliditeit of overlijden.
 • Rechtsbijstandverzekering: in België en in het buitenland dekt deze verzekering een deel van de juridische kosten en verleent bijstand bij een geschil na een ongeval, met een garagist of met de overheid.
 • Bijstand: u kunt kiezen voor 24/7 bijstand. U kiest de ideale formule voor u door de garanties van uw keuze te combineren (ongeval, pech, diefstal en/of personen).

Bovendien biedt Vivium een wagenparkverzekering aan. Als u meerdere voertuigen van dezelfde categorie hebt, biedt Vivium u de mogelijkheid om alle verzekeringen voor deze voertuigen in één enkele dekking onder te brengen. Deze oplossing biedt u een administratief voordeel. U kunt uw nieuwe voertuigen gemakkelijker verzekeren. Omdat alle premies voor uw voertuigen op deze manier worden gegroepeerd, hoeft u bovendien maar één premie te betalen voor al uw bedrijfsvoertuigen.


Vivium bedrijfsverzekeringen

Vivium verdeelt verzekeringen voor uw bedrijfsgebouwen en aansprakelijkheid:

Bescherming van uw gebouwen en materiële activa
 • Brandverzekering: met zijn aanvullende dekkingen en optionele waarborgen biedt de brandverzekering van Vivium elk bedrijf een oplossing op maat. Ze dekt schade door brand, natuurrampen, water- en elektriciteitsschade, diefstal en vandalisme. Wettelijke aansprakelijkheid is gedekt en 24/7 bijstand is inbegrepen.
 • Bedrijfsonderbrekingsverzekering: deze verzekering vergoedt u, volgens 3 formules, het verlies dat u lijdt als gevolg van een gedeeltelijke of volledige onderbreking van uw activiteit na een ramp. Ze dekt ook de extra kosten die u moet betalen om de vermindering van uw omzet te beperken (zoals de kosten voor het huren van een machine tot de nieuwe wordt geleverd).
 • Machinebreukverzekering: Deze optionele dekking biedt u een snelle terugbetaling van de kosten voor de reparatie of vervanging van uw machines. Alle soorten machines kunnen worden gedekt, op voorwaarde dat ze in uw bedrijf blijven.
 • Elektronische allriskverzekering: u wordt vergoed voor alle toevallige materiële schade aan uw elektronische of speciale voorwerpen (met uitzondering van slijtage en cosmetische schade). U kunt kiezen tussen een formule zonder of met specificatie van de te verzekeren voorwerpen op basis van een gedetailleerde beschrijving van elk voorwerp.

Bescherming van uw aansprakelijkheid
 • Bedrijfsaansprakelijkheid: om u te dekken in geval van schade geleden door derden en veroorzaakt door uw onderneming.
 • Beroepsaansprakelijkheid: verplicht voor bepaalde activiteiten, deze verzekering biedt dekking bij beroepsnalatigheid.
 • Bestuurdersaansprakelijkheid: om uw bestuurders te verzekeren tegen de financiële gevolgen van een bestuursfout in de uitoefening van hun mandaat.
 • Objectieve aansprakelijkheid: verplicht als de lokalen van uw onderneming toegankelijk zijn voor het publiek, dekt deze verzekering u in geval van schade aan derden bij brand of ontploffing.

Daarnaast biedt Vivium aan professionals het Horeca Pack aan. Dit pakket beantwoordt aan de specifieke behoeften van restaurants en andere horecagelegenheden met een eetgelegenheid. U kunt ervoor kiezen om de voor uw zaak essentiële verzekeringen te groeperen, zoals de bescherming van uw gebouw en inboedel, uw burgerlijke aansprakelijkheid en uw personeel. Naast de klassieke garanties van deze verzekeringen geniet u van verschillende exclusieve voordelen op maat van uw sector.

Vivium werknemersverzekering

Om uw werknemers te beschermen, kunt u kiezen voor de volgende verzekeringen:

 • Arbeidsongevallenverzekering: deze verzekering is verplicht als u personeel in dienst heeft en dekt ongevallen van uw werknemers tijdens het werk of op weg naar het werk. Medische kosten en lichamelijk letsel zijn gedekt.
 • 24-uurs ongevallenverzekering: als zelfstandige bedrijfsleider valt u niet onder de arbeidsongevallenverzekering die voor uw werknemers is afgesloten. Deze verzekering is speciaal bedoeld voor bedrijfsleiders en vergoedt u bij arbeidsongeschiktheid door een ongeval.

Vivium inkomensverzekering

Vivium biedt verschillende oplossingen om uw inkomen te beschermen:

 • Gewaarborgde inkomensverzekering: u ontvangt tot 80% van uw inkomen voor de duur van uw arbeidsongeschiktheid.
 • Omzetverzekering: tot 60% van uw omzet is verzekerd als u door ziekte of ongeval niet meer kunt werken.
 • Vaste kosten verzekering: tot 80% van uw vaste lasten zijn gedurende 2 jaar verzekerd als u niet kunt werken.

Vivium overlijdensverzekering

Om de continuïteit van uw bedrijf bij overlijden te waarborgen, kunt u kiezen voor de volgende dekkingen:

 • Key-Man overlijdensverzekering: bij overlijden wordt een kapitaal uitgekeerd aan uw bedrijf.
 • Schuldsaldoverzekering: om de terugbetaling, geheel of gedeeltelijk, te verzekeren van het uitstaande bedrag van een lening die u voor uw bedrijf hebt afgesloten en zo uw nabestaanden te beschermen.

Wenst u een offerte te ontvangen voor één of meerdere verzekeringen van Vivium? Vul het formulier in en een makelaar zal binnenkort contact met u opnemen.

Waardering & klantenbeoordeling van Vivium via Google

Spareo voorzichtigheid!

Heel vaak komen de beoordelingen die u op Google Review vindt van HYPER "tevreden" en "ontevreden" klanten. Dus neem niet zomaar aan wat ze zeggen!

Hoe kan ik contact opnemen met Vivium?

Als u vragen heeft over een Vivium-product of een ander verzoek, kunt u het beste contact opnemen met uw makelaar.

De officiële contactgegevens van Vivium zijn als volgt

Postadres

Vivium – Merk van P&V Verzekeringen
Koningsstraat 151
1210 – Brussel

Erkenningscode: 0058

Bedrijfsnummer: 0402.236.531 – RPM Brussel

Tel: 02 406 35 11

E-mail : contact@vivium.be

Website : www.vivium.be

Als u een onnauwkeurigheid in de bovenstaande presentatie vindt, laat het ons dan weten via het contactformulier